Subtiel

WILGENHORST | WIT BARRIQUE

Artikel 5 van 6
€ 19,99 (inclusief btw)

Wit Barrique

Gelukkig hebben wij mede door onze uitstekende samenwerking met de eigenaar van dit wijngoed ook deze variant beschikbaar voor iedereen!
Lekker tikje volle smaak, subtiel in de tweede dronk met een mooi palet aan tropisch fruit maakt deze 12 maanden lagering op nieuw Frans eiken gewoon tot een mooi glas. 
Zelfstandig natuurlijk altijd goed, maar met een (koude) tapas schotel of een lichte ovenschotel gewoon een heerlijke combinatie.

Specificaties

Naam Wit Barrique
Wijnhuis Wijngoed Wilgenhorst
Eigenaar Geert Hoirlings
Plaats Zeewolde (Flevoland)
Druifsoort  Souvignier Gris & Johanniter
Oogstjaar 2021
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 12%

Ontdek, Proef en Beleef via Nederlandse Wijntoer Wijngoed Wilgenhorst

Wijngoed Wilgenhorst

Vanuit de nabij gelegen fruitkwekerij van zijn schoonouders heeft Geert Horlings het besluit genomen om in het najaar van 2014 zich te gaan richten op de druiventeelt voor de wijnbouw! Wij van Nederlandse Streekwijnen zijn oprecht content met deze beslissing want de wijnen van Wijngoed Wilgenhorst hebben gewoon een mooie eigen identiteit in het glas. Ruim 3.8 meter onder N.A.P. op de kalkrijke kleibodem van de in 1968 droog gelegde Zuiderzee staan de wijnstokken. Kleinschalig begonnen met ongeveer 900 stokken in 2014 goed voor een kleine 700 flessen, is anno 2021 het wijngoed gegroeid naar ruim 4000 stokken wat afhankelijk van de opbrengst ongeveer 4500 flessen oplevert. Buiten de klassieke stille varianten komt er ook twee bijzondere varianten van het wijngoed af namelijk Zoet (dessertwijn) en de Blub (0% mouserrend).

© 2019 - 2024 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.