Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland wordt niet meteen genoemd als we het over Nederlandse wijn hebben, en dat klopt.
Maar toch zijn er, in deze westelijk gelegen provincie met als hoofdstad Den Haag, het politieke centrum van ons land en natuurlijk de 'wereldhaven stad Rotterdam', zeker enkele mooie wijngaarden te vinden.
Een van de redenen dat er weinig wijngaarden gevestigd zijn, kan te maken hebben dat Zuid-Holland wereldwijd in de top qua bevolkingsdichtheid en geïndustrialiseerde gebieden behoort. Het inwoners aantal ligt medio 2021 op 3.8 miljoen. Wij hebben de volgende wijngaarden opgenomen:

Chateau Deux Filles

Wijngaard Bilderhof

Wijngaard Naescas

Wijngaard Bilderhof (eigenaar Wilco Venhuizen) ligt in het eilandenrijk van Dordrecht, en Chateau Deux Filles (eigenaar Dick van Straalen) bevindt zich in een nieuw gebied rondom Voorschoten.
Tenslotte Wijngaard Naescas (eigenaar Jeroen Wisman) deze was gevestigd in de groene polder Ter Aar, helaas is deze wijngaard anno 2021 niet meer 'actief' (herontwikkeling van het totale perceel door nieuwe grondeigenaar) neemt niet weg dat wij gelukkig nog wel mogen genieten van zijn rode wijn varianten.

Op deze wijngaarden worden voornamelijk Souvignier Gris, Regent, Rondo, Johanniter en de Bolero geteeld.

Thuis genieten van deze wijnen is subliem maar gewoon naar de wijngaarden toe gaan is een unieke beleving.
Ontdek, Proef en Beleef via Nederlandse Wijntoer onze aangesloten wijnhuizen in Zuid Holland

© 2019 - 2023 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.