Noord-Brabant

Deze zuidelijk gelegen provincie staat bij de meeste inwoners bekend om zijn gastvrijheid c.q gemoedelijkheid.
Steden zoals de hoofdstad 's-Hertogenbosch, Breda, Tilburg maar natuurlijk ook Eindhoven zijn zeer geliefd. Maar ook mooie kleine authentieke grensdorpjes zoals Baarle-Nassau mogen zich in grote landelijke populariteit heugen.
Het inwoners aantal is rond de 2.6 mijoen, daarmee staat het op de derde plaats van Nederland, qua oppervlakte staat de provincie op de tweede plaats na Gelderland.

Wij hebben samenwerkingen met de volgende wijnhuizen in Noord-Brabant:

Domaine D' heerstaayen

Wijngaard De Linie

Biologische Wijngaard Dassemus

Hof van Baarle

Sint Catharinadal

Bovenstaande wijnhuizen, toeval of niet, bevinden zich in een straal van 25 km ten zuiden van Breda. Domaine D' Heerstaayen (eigenaar Peter de Wit ) en Wijngaard De Linie (eigenaar Rudt Schellekens) mogen zich tot de pioniers van de Nederlandse wijnbouw rekenen. Mede vanuit de oorsprong worden met name de klassieke rassen hier geteeld waaronder Pinot Noir, Riesling, Pinot Gris, Chardonnay, Pinot Blanc en de vermaarde Gewurtztraminer.

De Biologische Wijngaard Dassemus (eigenaar Ron Langeveld) uit Chaam staat al jarenlang garant voor sublieme biologische wijn met de laatste jaren een verschuiving naar de natuurwijnen en de wilde wijnen. Op deze wijngaard worden met name Solaris, Johanniter, Rondo en de Cabernet Cortis geteeld. Medio 2021 heeft deze wijngaard ook het certificaat Demeter mogen ontvangen, het officiele keurmerk voor een totale biodynamische bedrijfsvoering.

Thuis genieten van deze wijnen is subliem maar gewoon naar de wijngaarden toe gaan is een unieke beleving.
Ontdek, Proef en Beleef via Nederlandse Wijntoer onze aangesloten wijnhuizen in Noord Brabant

© 2019 - 2024 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.