Gelderland

In de provincie Gelderland liggen, samen met het oorspronkelijke gebied waar Nederlandse wijn ontstaan is namelijk de provincie Zuid-Limburg, de meeste wijngaarden. De provincie is qua oppervlakte de grootste van ons land en grenst uiteraard aan diverse andere provincies (Utrecht, Overijssel, Zuid-Holland, Flevoland, Limburg, Noord-Brabant maar zelfs in het oostelijke gedeelte aan de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen.
De hoofdstad is Arnhem, maar de stad met de meeste inwoners is toch echt Nijmegen, en om het compleet te maken de grootste gemeente qua oppervlakte is Apeldoorn.

Gelderland is goed vertegenwoordigd in ons aanbod, met maar liefst 9 wijnhuizen! Waaronder diverse biologische wijnhuizen. Van oorsprong is dit een provincie met een hoog aantal wijnhuizen, mede door de achtergrond van de totale fruitteelt.

Verenigde Achterhoekse Wijnbouwers

Domein Hof te Dieren

Wijngaard Ludique

Biologische Wijnhoeve de Colonjes

Wijngaard Aan de Breede Beek

Wijnboerderij 't Heekenbroek

Wijnhoeve Middeldorp

Betuws Wijndomein (Vegan)

Wijngoed Montferland

Nijkerk is goed vertegenwoordigd, want zowel Wijngaard Aan de Breede Beek (eigenaar Henk van Breughem) en Wijnhoeve Middeldorp (eigenaar Fam. van Dijke) bevinden zich letterlijk op enkele kilometers van elkaar.
Ook het gebied wat in de volksmond De Achterhoek wordt genoemd is meer dan aanwezig met de Verenigde Achterhoekse Wijnbouwers (Vorden e.o.), Wijnboerderij 't Heekenbroek (Drempt), Wijngoed Montferland (Gendringen) maar ook aan de zijkanten van het gebied liggen Domein Hof te Dieren (Dieren) en Wijngaard Ludique (Apeldoorn) mooi centraal bij elkaar. Betuws Wijndomein (Erichem) en Biologische Wijnhoeve de Colonjes (Groesbeek) liggen aan de onderkant van deze provincie.

Thuis genieten van deze wijnen is subliem maar gewoon naar de wijngaarden toe gaan is een unieke beleving.
Ontdek, Proef en Beleef via Nederlandse Wijntoer onze aangesloten wijnhuizen in Gelderland 

© 2019 - 2024 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.