Hof van Baarle

Hof van Baarle bevindt zich in twee landen want het totale perceel druivenranken bevindt zich in het tweedelige grensgebied in de Europese Tweeling gemeente Baarle-Nassau / Baarle-Hertog. Wij concentreren ons op het Nederlandse gedeelte van de in totaal 2.5 hectare waar een 9-tal rassen staan verdeeld over ongeveer 7.500 druivenplanten.

Over Hof van Baarle

In 2008 werd de wijngaard opgericht door de huidige eigenaar Mark van de Rakt. Anno 2023 werkt de gehele familie in de wijngaard, inclusief de dochters die de zeer open, gastvrije horeca beheren.
De meeste werkzaamheden op de wijngaard gebeuren gewoon handmatig, mede door deze werkwijze blijft wijnmaker Mark zo dicht mogelijk bij de natuur. Mede door zijn ervaring in het adviseren, aanplanten van diverse wijngaarden in binnen & buitenland, is Mark altijd op zoek naar de nieuwste technieken om de wijngaard geheel in de natuurlijke kracht te zetten. Preventief aan de hand van zichtbare ontwikkeling van de rozenstruiken leert Mark of er wel of niet met biologische middelen gewerkt gaat worden, voordeel van deze methodiek is dat het insekten- en bodemleven gewoon optimaal kan leven, dus de bodem en omgeving meer dan gezond zijn.

Waar vind je Hof van Baarle?

In Noord-Brabant.

Waar zijn de wijnen van Hof van Baarle te koop?

De wijnen van Hof van Baarle zijn uiteraard bij Nederlandse Streekwijnen te koop. Kijk hieronder voor ons assortiment.

© 2019 - 2024 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.