Wijngoed Thorn

Natuurlijk een ieder weet waar Wijngoed Thorn zich bevindt, want aan de rand van de A2 richting Zuid Limburg staat een witte muur inclusief naamsvermelding uitnodigend langs de snelweg.

Harry, eigenaar Wijngoed Thorn

Thorn staat ook wel bekend als 't Witte Stadje, bijna alle huizen in het stadje Thorn zijn wit en daar dankt Thorn dan ook zijn bijnaam en reputatie aan. Thorn ligt nog net binnen Nederlands grondgebied en is een geliefd authenthiek stadje. Wijngoed Thorn van de sympathieke eigenaren Harry & Mieke ligt midden in het hart van de Thorn gemeenschap.

Over Wijngoed Thorn

In 2001 is er begonnen met het aanplanten van de klassieke druivenrassen, het gebied kenmerkt zich als een van de droogste plekjes van de Benelux (bron: KNMI), dit in combinatie met  de ondergrond van voornamelijk klein & zand op een oude Maas arm. Gekoppeld aan het vakmanschap van de eigenaren resulteerd dit in wijnen van een constante, hoge kwaliteit.
Anno 2024 beslaat het wijngoed ongeveer 6.5 hectare, waar een negental zuivere wijnen vandaan komen, waaronder de in Nederland niet veel voorkomende Fruhburgunder.
Sinds 2018 erkent de Europese Commissie formeel de Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) van het wijnbouwgebied ‘Maasvallei Limburg’.

Welke druivensoorten worden er geteeld?

Auxerrois, Dornfelder, Fruhburgunder, Pinot Gris, Pinot Noir en Riesling.

Waar vind je Wijngoed Thorn?

In Limburg.

Waar zijn de wijnen van Wijngoed Thorn te koop?

De wijnen van Wijngoed Thorn zijn uiteraard bij Nederlandse Streekwijnen te koop. Kijk hieronder voor ons assortiment.

© 2019 - 2024 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.