Domein Steenberg

Helaas nu begin Jan 2023 is helaas alle varianten van Domein Steenberg geheel uitverkocht, naar verwachting medio April is de nieuwe jaargang 2022 beschikbaar . Excuus ook namens de Fam. Creusen


 

Gelegen in het klassieke glooiende landschap van Zuid-Limburg vinden wij Domein Steenberg in Epen.
Het domein is in bezit van de familie Creusen. De wijnbouw in deze streek kent een zeer lange geschiedenis, al reeds sinds de overlevering in de tijden van de Romeinse overheersing, werden op de hellingen van het Maasdal diverse wijngaarden aangelegd.
Echter op de silexrijke (vuursteen variant) bodem van de Steenberg plantten de broers Marc & Luc Creusen en neef Stan in 2008 opnieuw druiven, de klassieke rassen Pinot Gris en de Gewurztraminer (elk 1000 stokken).
Vanuit de oorsprong en de totale visie (lees: aantal trossen per stok beperken) komt er relatief weinig wijn van het land, maar is de kwaliteit ongekend hoog. In 2021 kwam de logische uitbreiding zowel in aantal rassen, met de aanplanting van de Riesling druif, maar ook een aanzienlijke toename van de Pinot Gris stokken. Vandaag de dag staan er een kleine 4100 stokken op de glooiende heuvels achter het ouderlijke huis van de broers.

© 2019 - 2023 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.