Frankenthaler

De smaak van Frankenthaler is neutraal, lekker zoet en de bessen hebben een zachte schil.
In Duitsland en Italië worden de bessen nog steeds voor wijn gebruikt. Deze wijn is in die wijnstreken een echte specialiteit. Een licht gekleurde rode wijn met een geheel eigen smaak.

Frankenthaler druif

Kruising, oorsprong Italië, Zuid-Tirol. In Italië bekend onder de naam Gros Vernatsch, wordt nog voor wijn gekweekt bij het Lago di Caldaro (Kalterersee). Is vanuit Italië vertrokken naar noordelijker streken. Staat aangeplant in het Duitse wijngebied Würtremberg onder de naam Trollinger (samenvoeging van Tirol-linger).
Frankenthaler is een typische kasdruif: Buiten rijpen de vruchten moeilijk af, alleen in zeer goede jaren op een erg warme plaats kan er een redelijke kwaliteit gekweekt worden. Staat aangeplant in het Duitse wijngebied Würtemberg onder de naam Trollinger (samenvoeging van Tirol-linger). Heeft waarschijnlijk vroeger ook in het wijngebied Franken gestaan, vandaar de Nederlandstalige naam Frankenthaler.

Ontdekker, door Onbekend.

Groei Stevig – Sterk.

Rijping 3e week september tot 3e week oktober.

Aroma Onbekend.

Smaak De smaak van Frankenthaler is neutraal, lekker zoet en de bessen hebben een zachte schil. In Duitsland en Italië worden de bessen nog steeds voor wijn gebruikt. Deze wijn is in die wijnstreken een echte specialiteit. Een licht gekleurde rode wijn met een geheel eigen smaak.

De wijnen van de Frankenthaler druif zijn uiteraard bij Nederlandse Streekwijnen te koop. Kijk hieronder voor ons assortiment.

© 2019 - 2024 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.