Chateau Deux Filles

Tijdens een bezoek in 2000 bij een wijngaard in Middenbeemster (Noord-Holland) raakte Dick zo onder de indruk dat hij daarna zelf een hobby wijngaard begon in zijn woonplaats Voorschoten ( Zuid-Holland), Chateau Deux Filles was geboren!
De eerste aanplant van 3 druivenrassen was in 2002, waar een heerlijke rode wijn in 2004 het resultaat van was. Mede door de tuinbouw achtergrond van Dick werd de wijngaard al snel groter en meer druivenrassen werden aangeplant in de loop van de jaren.
Momenteel staan er 140 Druivenrassen in productie en enkele staan ook in de kas. Alle druiven zijn ziekte resident geworden met als gevolg dat er geen bestrijdingsmiddelen gebruikt dienen te worden. De bodem krijgt extra voeding vanuit de vrijgekomen stikstof na het maaien van het gras tussen de plantenrijen dit i.c.m. bemesting met koemestkorrels en zeewierkalk geeft zijn wijnen een uniek karakter.
Buiten de rode, witte en rosé heeft Dick zich de laatste jaren ook gespecialiseerd in het maken van wijnen uit diverse vruchten waar diverse keren Nederlandse kampioen mee is geworden. Leuk detail is dat zijn wijnen alleen in witte 375 ML-flesjes worden vervaardigd.

 

 

© 2019 - 2020 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel