Biologische Wijnhoeve de Colonjes

Groesbeek ligt in het zuiden van Gelderland, op de grens van Limburg en Duitsland. Glooiende heuvels en een rijke lössbodem maken het gebied bijzonder geschikt voor de wijnbouw.
In en rond het dorp zijn  maar liefts 12 andere wijngaarden gevestigd mede daardoor wordt Groesbeek  ook wel liefkozend het Wijndorp van Nederland genoemd, laaste weekend van September zet alvast maar in je agenda:)
Sinds 2001 is hier Wijnhoeve De Colonjes gevestigd, opgericht door de in 2018 overleden Freek Verhoeven. Klein begonnen, maar inmiddels uitgegroeid tot de grootste biologische wijngaard van Nederland, met in totaal 13 ha wijngaard, verdeeld over drie wijngaarden: De Colonjes (1,5 ha), Knapheide (5 ha) en Op ’t Hof (8 ha).  
Tien verschillende druivenrassen zijn aangeplant, de druiven worden in eigen wijnkelder gebruikt voor de  productie van witte, rode, rosé en mousserende wijnen van gemaakt. De rijke bodem proef je terug in de volle en mineraalrijke smaak, de wijnen van de Colonjes vallen regelmatig internationaal en nationaal in de prijzen!
Het totale bedrijf de Colonjes bestaat uit behalve de biologische wijngaard, wijnmakerij ook uit een unieke locatie waar je op het terras kan genieten van een adembenemend uitzicht inclusief een binnenlocatie voor diverse evenementen.
De Wijnhoeve staat midden in de samenleven, samen met de vrijwilligers, Pluryn ( dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking) en Stichting Op de Toekomst ( begeleiding & activering van mensen die tijdelijk uit het arbeidsproces cq gestopt met de studie)
wordt er dagelijks het hele jaar rond met ziel en zaligheid gewerkt om te komen tot de wijnen van die anno 2019 worden gemaakt.  

 

© 2019 - 2020 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel