ORANGE (NATUURWIJN)

Nederlandse orange wijn

Orange wijn, wat is dat eigenlijk?

Naast rood, wit en rosé is orange de "nieuwe" kleur. Om het te maken hanteert men de procedure van rode wijn, maar dan met witte druiven. De schillen en soms de takjes en pitten geven rode wijn smaak, kleur en textuur. Nu krijg je een amber/oranje sap variërend van oudgoud tot soms zelfs baksteenkleurig. Uniek is dat je  veel karaktereigenschappen van rood in de oranje wijn proeft, zodat heel veel eten hier goed mee matcht.

Smaak?
Net zoals bij rode wijn zijn de verschillen in smaak eindeloos. Naast frisse fruitigheid proef je hints van noten, specerijen, gedroogde kruiden, kweepeer of zoute mineraligheid. Van bitter tot lichtzoet, zonder dessertwijn te worden.

Orange wijn, natuurlijk!
Het belangrijkste unieke kenmerk van orange wijn is de langere fermentatie van de druiven met schil (maceratie). Wijnmakers beslissen afhankelijk van het type druif en hun eigen filosofie hoe lang, paar dagen tot soms maanden. Orange wijnen worden gemaakt van zorgvuldig geselecteerde gezonde druiven, daardoor is er geen of  heel weinig sulfiet nodig.
Vanuit de opvatting van echt duurzaam te produceren komen er langzamerhand diverse mooie Nederlandse Orange wijnen beschikbaar in ons assortiment.

© 2019 - 2024 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.