Riesling

De typische Riesling heeft een bleekgele, naar groengeel tenderende kleur. In de geur domineren perzik of appel. De smaak wordt gekenmerkt door pittig zuur.

Riesling druif

Kruising, oorsprong Net als bij alle andere oude druivenrassen is het ook bij de Riesling moeilijk vast te stellen waar hij precies vandaan komt. Eén veronderstelling is dat het ras afkomstig is van een oud Romeins ras (ammineïsche druif) dat al door Plinius Maior (23 tot 79 na Chr.) beschreven werd. Andere kenners geloven dat de Duitse koning Ludwig (843-876) de Riesling I voor het eerst liet aanplanten langs de Rijnoevers. Weer anderen denken de oorsprong op verschillende plaatsen in Duitsland gevonden te hebben, maar niets is zeker. Het is zelfs mogelijk dat de Riesling afkomstig is van de wilde Vitis vinifera silvestris.

Ontdekker, door Zwitserse druivenkweker Valetin Blatter in 1989.

Groei Matige tot krachtige rechtopgaande groei, gelijkwaardig als Johanniter.

Rijping Doordat Riesling laat rijpt zijn alleen de allerbeste standplaatsen goed genoeg.

Aroma Fris fruitig en vooral volle smaak.

Smaak Onbekend.

De wijnen van de Riesling druif zijn uiteraard bij Nederlandse Streekwijnen te koop. Kijk hieronder voor ons assortiment.

© 2019 - 2024 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.