Wijngoed Wilgenhorst

Of zoals de locale bevolking zegt De wijngaard in Zeewolde van wijnmaker Geert. Midden in de Noordoost polder aan de rand van Zeewolde ligt een pracht van een wijngaard midden in een omgeving waar je deze wellicht niet verwacht.

Over Wijngoed Wilgenhorst

Vanuit de nabij gelegen fruitkwekerij van zijn schoonouders heeft Geert Horlings het besluit genomen om in het najaar van 2014 zich te gaan richten op de druiventeelt voor de wijnbouw! Wij van Nederlandse Streekwijnen zijn oprecht content met deze beslissing want de wijnen hebben gewoon een mooi eigen indentiteit in het glas.
Ruim 3.8 meter onder N.A.P. op de kalkrijke kleibodem van de in 1968 droog gelegde Zuiderzee staan de wijnstokken.
Kleinschalig begonnen met ongeveer 900 stokken in 2014 goed voor een kleine 700 flessen is anno 2021 het wijngoed gegroeid naar ruim 4000 stokken wat afhankelijk van de opbrengst ongeveer 4500 flessen oplevert.
Buiten de klassieke stille varianten komt er ook twee in onze ogen bijzondere varianten van het wijngoed af namelijk Zoet ( dessertwijn) en de Blub (0 % mouserrend).
Kortom wij zijn blij dat ook dit wijngoed vertegenwoordigs is en wachten met smart op de nieuwe jaargangen die rond april 2021 beschikbaar gaan worden bij ons.

Waar vind je Wijngoed Wilgenhorst?

In Flevoland.

Waar zijn de wijnen van Wijngoed Wilgenhorst te koop?

De wijnen van Wijngoed Wilgenhorst zijn uiteraard bij Nederlandse Streekwijnen te koop. Kijk hieronder voor ons assortiment.

© 2019 - 2024 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.