Overijssel

De provincie Overijssel is uiteraard ook vertegenwoordigd. De provincie heeft de rivier de IJssel in het zuidwesten grotendeels als de natuurlijke grens met Gelderland. De oppervlakte is 3.421 km2, het aantal inwoners is ongeveer 1.2 miljoen, daarmee is het relatief een dunbevolkte provincie. De hoofdstad is natuurlijk Zwolle.

Wij hebben samenwerkingen met Wijnstaete (eigenaar Luigi Mascini) uit Lemperveld, De Tappenmars (eigenaar Rikus Poel) uit Den Ham, Hof van Twente (eigenaar Fam. Visser) uit Bentelo en De Wijnmakers uit Haaksbergen.

Wij vinden het een mooie ontwikkeling dat deze provincie met meerdere wijnhuizen bij ons is vertegenwoordigd, en eerlijk=eerlijk na het proeven van de diverse flessen niet meer dan terecht! De wijnhuizen:

Hof van Twente

De Tappenmars

Wijnstaete

De Wijnmakers

De druiven die in deze provincie worden geteeld zijn voornamelijk de nieuwe Nederlandse rassen, denk aan de Cabernet Cortis, Regent, Rondo, Solaris, Phoenix en Souvignier Gris.

© 2019 - 2023 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.