Groningen

De provincie met als slogan 'er gaat niets boven Groningen' is toch wel een zeer bijzondere provincie in Nederland. Rond de 30% van alle inwoners wonen in of nabij de hoofdstad Groningen inclusief de aanwezige studenten. Tevens is, net als bij de provincie Friesland, ook in deze provincie een 2e officiële taal erkend namelijk het Nedersaksisch. De totale oppervlake is bijna 3.000 km2 met als bijhorend inwoners aantal bijna 600.000. Hoog in het noorden, nabij de Waddenzee, in het dorpje Mensingweer ligt Wijngaard Hof van 't Hogeland (eigenaar Elma Middel).

Wijngaard Hof van 't Hogeland

Op deze wijngaard is duidelijk de zilte invloed van het nabij gelegen wad (op ongeveer 6 km) te herleiden. De druivenrassen die hier worden geteeld zijn de Johanniter en de Solaris. Bijzonder van de vrouwelijke wijnmaakster Elma Middel is dat zij slechts 2 varianten witte wijn maakt namelijk de Johanniter en Solaris, echter deze zijn wel subliem opgebouwd.

© 2019 - 2024 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.