Landgoed Overst

Ergens in 2001 besloot Dhr. H Meijers om 10 ha landbouw grond aan te kopen in Voerendaal, het aangekochte grondgebied lag tegenover 'Overst Voerendaal' in het plateau van Ubachsberg.

Over Landgoed Overst

Na diverse onderzoeken werd er in 2003 begonnen met aanplant van 5000 stokken, opgebouwd uit voornamelijk de klassieke rassen; Riesling, Pinot Gris, Auxerrois, Muller-Thurgau en enkele rode varianten waaronder de Dornfelder en de Pinot Noir. In 2005 volgende nogmaals een uitbreiding van 1000 stokken.
2006 is een bijzonder jaar, want in dat jaar worden de eerste 1400 flessen van eigen wijngaard gebotteld en feestelijk genuttigd. De jaren die volgden stonden in het teken van optimalisatie van het beheer op de wijngaard, het gehele proces inclusief eigen wijnmakerij te perfectioneren, uitbreiding van het assortiment met o.a. een parelwijn, nieuwe etiketten en de natuurlijke opvolging in de familie met schoonzoon Ruud.
Anno 2021 is Landgoed Overst een modern wijnhuis waar het gehele proces in eigen beheer meer dan uitstekend voor elkaar is en de terechte slogan niet voor niets is: 'Alleen met Kwaliteit kan je Kwaliteit maken'.
Vanuit het DNA van de familie, waar mede ook gezien de oorspronkelijke maatschappelijke positie niet voor niets was, 'Verstand van lekker eten & drinken' bewijzen de wijnen de afgelopen jaren op diverse wijnkeuringen dat Ruud met zijn team dat nog steeds beheerst!

Waar vind je Landgoed Overst?

In Limburg.

Waar zijn de wijnen van Landgoed Overst te koop?

De wijnen van Landgoed Overst zijn uiteraard bij Nederlandse Streekwijnen te koop. Kijk hieronder voor ons assortiment.

© 2019 - 2024 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.