Verenigde Achterhoekse Wijnbouwers

November 2021

Direct vanaf het begin van Nederlandse Streekwijnen is de AWB als grote leverancier aangesloten geweest. zowel onder domein etiket als onder een speciale NSW etiket.
Echter mede door de CV-19 ontwikkeling is ' De Achterhoek ' herontdekt in Nederland met als gevolg veel toeristen, veel overnachtingen en veel heel veel nieuwe wijnliefhebbers die de wijnen van de vereniging absoluut direct tot hun favoriete regionale wijn bombarderen.....gevolg de uitpuilende wijnkelders zijn geheel leeg, nieuwe voorraad vliegt de kelder uit ....
Momenteel staan de kelders geheel droog, klein beetje wat er nog staat is reeds verkocht & staat in bewaring voor enkele hotels.
Met elkaar hoe vervelend het ook even is geduld hebben tot het voorjaar 2022 dan komt de vrachtauto met de nieuwe jaargangen direct uit Vorden weer naar ons toe.


Vanaf 2004 zijn een 9-tal wijnpioniers gevestigd in de Achterhoek (Gelderland) begonnen met aanplant van hybride druiven rassen. Nu ongeveer 15 jaar na oprichting van de coöperatie Verenigde Achterhoekse Wijnbouwers is het totaal aan oppervlakte wijngaarden ongeveer 12 hectare waarbij in 2011 nieuwe aanplant is geweest.
De wijnen van deze cooperatie vallen regelmatig zowel op nationale als internationale vakbeurzen in de prijzen gevallen. De oogst van deze Nederlandse Streekwijn 2018 zal naar verwachting rond de 8000 flessen gaan opleveren.

Waar vind je de Verenigde Achterhoekse Wijnbouwers?

In Gelderland.

 

 

 

 

Waar zijn de wijnen van de Verenigde Achterhoekse Wijnbouwers te koop?

De wijnen van de Verenigde Achterhoekse Wijnbouwers zijn uiteraard bij Nederlandse Streekwijnen te koop. Kijk hieronder voor ons assortiment.

© 2019 - 2023 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.