Subtiel

WILGENHORST | GRIS BARRIQUE 2019

Artikel 4 van 6
€ 21,79 (inclusief btw)

Gris Barrique 2019

Mooie klassieke naam maar een (h)eerlijke moderne Nederlandse witte wijn uit Zeewolde.
Opgebouwd vanuit de Souvignier Gris uit het oogstjaar 2019 met maar liefst een 16 maanden lagering op Frans eiken is dit gewoon een stoere, krachtige volle witte wijn van de symphatieke wijnmaker Geert Hoirlings.
Een heerlijk glas voor in de namiddag in de zon, maar in de combinatie met kabeljauw of een pannetje mosselen gewoon heerlijk.
Kortom geniet van deze wederom sublieme variant uit de Noordoostpolder!

Specificaties

Naam Gris Barrique 2019
Wijnhuis Wijngoed Wilgenhorst
Eigenaar Geert Hoirlings
Plaats Zeewolde (Flevoland)
Druifsoort  Souvignier Gris
Oogstjaar 2019
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 12.5%

Ontdek, Proef en Beleef via Nederlandse Wijntoer Wijngoed Wilgenhorst

Wijngoed Wilgenhorst

Vanuit de nabij gelegen fruitkwekerij van zijn schoonouders heeft Geert Horlings het besluit genomen om in het najaar van 2014 zich te gaan richten op de druiventeelt voor de wijnbouw! Wij van Nederlandse Streekwijnen zijn oprecht content met deze beslissing want de wijnen van Wijngoed Wilgenhorst hebben gewoon een mooie eigen identiteit in het glas. Ruim 3.8 meter onder N.A.P. op de kalkrijke kleibodem van de in 1968 droog gelegde Zuiderzee staan de wijnstokken. Kleinschalig begonnen met ongeveer 900 stokken in 2014 goed voor een kleine 700 flessen, is anno 2021 het wijngoed gegroeid naar ruim 4000 stokken wat afhankelijk van de opbrengst ongeveer 4500 flessen oplevert. Buiten de klassieke stille varianten komt er ook twee bijzondere varianten van het wijngoed af namelijk Zoet (dessertwijn) en de Blub (0% mouserrend).

© 2019 - 2024 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.