Friesland

Deze provincie ligt in het noorden van Nederland. De provincie is, net als Zeeland, geliefd door de watersportliefhebbers met zijn ontelbare meren, sloten en de daarbij bijhorende gezellige dorpjes. De totale oppervlakte inclusief het water bedraagt nabij 5.750 km2, terwijl het aantal inwoners ongeveer 675.000 bedraagt.
Tevens bijzonder is dat de provincie naast Nederlands, zijn eigen taal Fries de status heeft van een officiële bestuurstaal.
Ondanks dat in de strenge winters '11 hoofdsteden' zijn, is Leeuwarden de officiële hoofdstad van deze provincie. Friesland en wijn? Jazeker, kunnen wij van Nederlandse Streekwijnen zeggen. Friesland is ook vertegenwoordigd door twee wijngaarden.

Wijngaard De Frysling

Wijngaard De Frysling (eigenaar Fam Broersma) maakt buiten de stille voornamelijk witte varianten al vanaf het begin sublieme mousserende varianten. Net als in de stille varianten worden ook in de mousserende varianten voornamelijk de Nederlandse druivenrassen gebruikt, waaronder de Johanniter, Souvignier Gris en de Solaris.

Wijngaard Thaborhoeve

Wijngaard Thaborhoeve ligt aan de rand van het kleine dorpje Irns, de huidige eigenaren Pieter & Marit namen in 20219 de totale boerderij inclusief de kleinschalige wijngaard over.
Vandaag de dag worden er voornamelijk Johanniter, Souvignier Gris, Solaris en een klein aantal Cabernet Cortis verbouwd.

Thuis genieten van deze wijnen is subliem maar gewoon naar de wijngaarden toe gaan is een unieke beleving.
Ontdek, Proef en Beleef via Nederlandse Wijntoer onze aangesloten wijnhuizen in Friesland

© 2019 - 2024 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.