Wijngoed Fromberg

Update Juni 2022

Door diverse onverwachte omstandigheden bij/in de wijngaard is de oogst ( lees ; opbrengst jaargang 2021)  dramatisch laag uitgevallen. In overleg met Marcel & Carmen, eigenaren van het wijngoed hebben wij als Nederlandse Streekwijnen besloten om ' voorlopig' de nieuwe jaargang 2021 niet te voeren. Hoofdreden is dat uiteraard op eigen terras bij het wijngoed natuurlijk in het seizoen natuurlijk wel een eigen glas kan worden geserveerd aan de belangstellenden.
Natuurlijk is het voor ons een tegenvaller maar met een 100% natuurproduct kan dit altijd geburen, mocht er toch weer iets beschikbaar komen dan staan de varianten natuurlijk direct weer beschikbaar bij ons.

Excuus ook namens Marcel & Carmen,
Patrick (oprichter Nederlandse Streekwijnen)


Mooi & Oprecht is wellicht de meest dekkende openingszin van dit klassieke wijnhuis in Zuid -Limburg, niet voor niets staat op hun site de volgende alinea.

Wij zijn geen hemelbestormers en ook geen wereldverbeteraars. Wij zijn ambachtelijke wijnproducenten die al sinds 1994 mooie, eerlijke, Limburgse wijnen maken die de toets der kritiek ruimschoots kunnen doorstaan. Zoals ze hier in Limburg zeggen maken we ‘ene richtige Limburgse wien van gouwe koomaaf’.

Over Wijngoed Fromberg

In 1991 starte Paul Wiertz vanuit de traditionele akkerbouw met het aanplanten van een aantal wijnstokken op de helling Fromberg met de intentie om het wat rustiger aan te gaan doen...
De eerste jaren werden een paar honderd druivenstokken geplant bestaand uit de Muller-Thurgau en de Auxerrois druif, de wijn die van deze toch wel bescheiden wijngoed afkwam was eerlijk is eerlijk direct een heerlijke volledig in balans zijnde stille witte  wijnen.
De jaren erna stonden in het teken van uitbreiding van aanplant van andere druivensoorten waar ook andere stille varianten zoals de rose en de Pinot Noir werden gebotteld.
Bijzonder te vermelden dat wijngoed Fromberg de eerste in Nederland was met een mousserende variant, wij zijn dan ook oprecht trots dat wij ook deze 3 mousserende varianten aan ons aanbod mogen toevoegen!

Waar vind je Wijngoed Fromberg?

In Limburg.

Waar zijn de wijnen van Wijngoed Fromberg te koop?

De wijnen van Wijngoed Fromberg zijn uiteraard bij Nederlandse Streekwijnen te koop. Kijk hieronder voor ons assortiment.

© 2019 - 2024 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.