Sint Catharinadal

Letterlijk & figuurlijk heeft de tijd op deze unieke locatie stil gestaan. Vanaf 1647 wonen & leven de zusters van de Norbertinussen van priorij Sint-Catharinadal in Oosterhout. De geschiedenis kent vele verhalen, dus mocht u ooit in de buurt zijn en het openbare gedeelte van het totale perceel bezoeken, dan 'komt de geschiedenis vanzelf' naar u.

Over Sint Catharinadal

Anno 2022 wordt op eigen grond, waar eeuwenlang de koeien werden geweid en voornamelijk mais werd verbouwd, nu op 7.5ha wijn verbouwd, die als de natuur het toelaat een opbrengst heeft van ongeveer 40.000 flessen.
Er is vanaf 2017 (eerste aanplant) gekozen voor met name de klassieke rassen denk aan Chardonnay, Pinot Gris, Pinot Blanc, Auxerrois, Gamay en de Pinot Noir. Momenteel is er voornamelijk witte wijn en een zeer lichte rose variant (opgebouwd uit de Pinot Noir & Gamay druif).
Alles wordt in eigen beheer gedaan met hulp van de vele vrijwilligers. Wij van Nederlandse Streekwijnen zijn bijzonder trots dat wij ook met Sint Catharinadal sinds medio mei 2022 de samenwerking zijn aangegaan.

Waar vind je Sint Catharinadal?

In Limburg.

Waar zijn de wijnen van Sint Catharinadal te koop?

De wijnen van Sint Catherinadal zijn uiteraard bij Nederlandse Streekwijnen te koop. Kijk hieronder voor ons assortiment.

© 2019 - 2024 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.