Zaerums Genieten

Diep verscholen in het Limburgse gedeelte van De Peel ligt het authentieke dorpje Sevenum, in de volksmond 'Zaerum'.
Daar rondom de geboortegrond van wijnmakers Hans & Marielle Verdellen, ligt een heerlijk landelijk rustig gelegen wijngaard rond hun huis.

Over Zaerums Genieten

In 2010 zijn zij gestart met de eerste aanplant en nu beslaat de wijngaard een kleine 3 ha met 1200 stokken verdeeld over twee percelen.
De druiven die momenteel verbouwd worden zijn de nieuwe Nederlandse rassen waaronder de befaamde Rondo, Monarch en de witte varianten de Solaris en de Souvignier Gris.
Mede vanuit de visie en de werkwijze wordt er gekozen om stelselmatig de druivenranken gedurende het groei seizoen uit te dunnen met als gevolg dat de productie 'blijft steken' op ongeveer 2500 flessen.
Bijzonder is tevens het toch wel unieke etiket waar de klassieke Ezel op staat afgebeeld, de bijnaam van de inwoners gedurende de carnaval is 'de ezels'. De kroon boven deze viervoeters laat zien dat het echtpaar Verdellen geheel (terecht) trots is op de wijn.

Waar vind je Zaerums Genieten?

In Limburg.

Waar zijn de wijnen van Zaerums Genieten te koop?

De wijnen van Zaerums Genieten zijn uiteraard bij Nederlandse Streekwijnen te koop. Kijk hieronder voor ons assortiment.

© 2019 - 2024 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.