De Apostelhoeve

Helaas we zijn aan de allerlaaste flessen begonnen, naar verwachting komt jaargang 2022 eind maart weer beschikbaar bij ons, excuus ook namens de Fam. Hulst (eigenaar van De Apostelhoeve)

Maar ... de oogst c.q opbrengst van het wijnland was afgelopen oogstjaar gewoonweg teleurstellend, met waarschijnlijk tot gevolg dat de varianten van 2021 nog eerder dan de afgelopen jaren uitverkocht raken. Dus wees er snel bij!

Over De Apostelhoeve

Rond 1600 werd de wijngaard van De Apostelhoeve door de toenmalige eigenaar compleet gerooid. Het duurde tot 1970 voordat de druif hier terugkeerde. Fruitteler Hugo Hulst plantte in dat jaar 800 druivenstokken op de Louwberg gesitueerd op de zuidhellingen van het Jekerdal, leuk detail is dat De Apostelhoeve en Hoeve Nekum gewoon naar elkaar kunnen zwaaien. Ze liggen in vrij zichtsveld ongeveer 300 meter van elkaar in het mooie zuidelijke gedeelte van Maastricht.
Nederlands oudste, grootste en bekendste wijndomein, De Apostelhoeve, is inmiddels uitgegroeid tot een wijngoed met ruim 10 hectare wijngaarden. De bodem van de Louwberg bezit veel löss, mergel en kiezel, dit zijn zeer belangrijke componenten in de internationaal bekroonde wijnen van de familie Hulst. Het is dan ook geen wonder dat het ‘witte goud’ dat de familie hier van de wijngaarden haalt, op de wijnkaart van de betere restaurants staat.

Waar vind je De Apostelhoeve?

In Limburg.

Waar zijn de wijnen van De Apostelhoeve te koop?

De wijnen van De Apostelhoeve zijn uiteraard bij Nederlandse Streekwijnen te koop. Kijk hieronder voor ons assortiment.

 

© 2019 - 2023 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.