Müller-Thurgau

Goede wijnen van de Müller-Thurgau druif combineren een zwoele, kruidige neus met een frisse smaak. Ze hebben een zacht aroma van groen fruit en citrus, met iets van perzik en muskaat. Ze zijn licht, aangenaam fris en makkelijk drinkbaar.

De Müller-Thurgau is een door Hermann Müller uit het Zwitserse kanton Thurgau in 1882 gerealiseerde kruising van de Riesling en de Gutedel. Het is een sterke druif die bijna altijd een hoge opbrengst per hectare geeft. Maar als hij niet onder de juiste omstandigheden verbouwd en gevinificeerd wordt, kan hij te weinig zuren hebben. Dan wordt de wijn lobbig en saai. 

Veel Duitse producenten hebben zich in de jaren '70 en '80 van de vorige eeuw door de hoge opbrengst laten leiden en matige wijnen van de Müller-thurgau gemaakt. Dit heeft de reputatie van de druif geen goed gedaan. Het is weliswaar van nature geen hoogvlieger, maar toch zijn er verscheidene wijnboeren er fraaie wijnen van maken. De beste herken je aan de zuurgraad. Hij moet lekker fris zijn.

Müller-Thurgau druif

Kruising, oorsprong Riesling en Madeleine Royale.

Ontdekker, door Hermann Müller uit het Zwitserse kantor Thurgau.

Groei onbekend.

Rijping onbekend.

Aroma citrusfruit, voorjaarsbloemen en kruiden.

Smaak Heerlijk fris en mild.

De wijnen van de Müller-Thurgau druif zijn uiteraard bij Nederlandse Streekwijnen te koop. Kijk hieronder voor ons assortiment.

© 2019 - 2024 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.