Wijngaard De Amsteltuin

Oktober 2023
Helaas is alle wijn van dit ineke Noord Hollandse wijnhuis geheel op, de laatste doosjes hebben wij mogen aanbieden op Nederlandse Streekwijnen.
Eeven geduld tot voorjaar 2024, excuus ook namens de symphatieke wijnmaker Douwe.


Rust, ruimte & ongedwongen sfeer, met deze 3 woorden is De Amsteltuin direct in zijn kracht gezet.

Over Wijngaard De Amsteltuin

Aan de zijkant van Amstelveen tegen Amsterdam aan ligt deze zeer complete, bijzondere Noord-Hollandse wijngaard.
De huidige eigenaren (vanaf 2019) Annelies Kruijthof & Douwe Woudstra hebben als motto Aandacht & Plezier, eerlijk = eerlijk dat proef je niet alleen in het glas maar gewoon overal op de wijngaard. Momenteel staat er op ongeveer 1 hectare een kleine 3500 wijnranken met de volgende nieuwe Nederlandse rassen Solaris, Johanniter, Souvignier Gris, Pinotin & Cabernet Cortis.
Ondanks de naam Amstelveen bestaat het terroir (lees: grond kenmerken) uit zavel wat inhoudt een mengsel van klei en zand, wat voor deze druivenrassen optimaal is.
Momenteel worden er voornamelijk witte wijnen geproduceerd, wij van Nederlandse Streekwijnen zijn zeer trots dat wij met ingang van juni 2022 ook met deze wijngaard de samenwerking zijn aangegaan.

Waar vind je Wijngaard De Amsteltuin?

In Noord-Holland.

Waar zijn de wijnen van Wijngaard De Amsteltuin te koop?

De wijnen van Wijngaard De Amsteltuin zijn uiteraard bij Nederlandse Streekwijnen te koop. Kijk hieronder voor ons assortiment.

© 2019 - 2024 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.