De Wilde Wijngaard

We hebben weer een unieke, kleinschalige wijngaard ontdekt namelijk De Wilde Wijngaard uit Lelystad van coordinator Peter Klooster.
Deze wijngaard wordt gerund door de vele vrijwilligers en werkt nauw samen in het totale wijnproces met de alom bekende wijngaard El Placer ook uit Lelystad.

Over De Wilde Wijngaard

In 2016 gestart met de aanplant van een kleine 3000 wijnstokken, voornamelijk opgebouwd uit de soorten Souvignier Gris en Johanniter, met een paar kleine rijtjes van de Solaris en de in Nederland niet veel voorkomende Elbling variant. In latere stadia is er nog wat Rondo aangeplant voor een eventuele rode variant.
Wij hebben deze wijngaard opgenomen vanuit de totale overtuiging van het team 'achter' de wijngaard, om ook in dit gebied van Nederland 'wilde wijnen' te produceren waarvan het eindresultaat zo dicht mogelijk tegen de oorspronkelijke bron (lees; de natuur) aanzit. Dit in combinatie met gewoon een (h)eerlijk glas witte wijn heeft ons besloten om ook met deze wijngaard de samenwerking aan te gaan.

Waar vind je De Wilde Wijngaard?

In Flevoland.

Waar zijn de wijnen van De Wilde Wijngaard te koop?

De wijnen van De Wilde Wijngaard zijn uiteraard bij Nederlandse Streekwijnen te koop. Kijk hieronder voor ons assortiment.

 

© 2019 - 2024 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.