De Wilde Wijngaard

We hebben weer een unieke, kleinschalige wijngaard ontdekt namelijk De Wilde Wijngaard uit Lelystad van coordinator Peter Klooster.
Deze wijngaard wordt gerund door de vele vrijwilligers en werkt nauw samen in het totale wijnproces met de alom bekende wijngaard El Placer ook uit Lelystad.

Over De Wilde Wijngaard

Gestart met aanplant in 2016 een kleine 3000 wijnstokken opgebouwd voornamelijk uit de soorten Souvignier Gris en Johanniter met een paar kleine rijtjes van de Solaris en de in Nederland niet veel voorkomende Elbling variant. In latere staduim is er nog wat Rondo aangeplant voor eventueel een rode variant te produceren.
Waarom deze wijngaard opgenomen is wellicht een ( terechte) vraag van u?
Vanuit de totale overtuiging van het team 'achter' de wijngaard om ook in dit gebied van Nederland 'wilde wijnen' te produceren waarvan het eindresultaat zo dicht mogenlijk tegen de oorspronkelijke bron (lees de natuur) aanzit.
Dit in combinatie met gewoon een (h)eerlijk glas witte wijn heeft ons besloten om ook met deze wijngaard de samenwerking aan te gaan. Vooralsnog met een variant maar richting april/mei komen daar nog enkele varianten bij!

Waar vind je De Wilde Wijngaard?

In Flevoland.

Waar zijn de wijnen van De Wilde Wijngaard te koop?

De wijnen van De Wilde Wijngaard zijn uiteraard bij Nederlandse Streekwijnen te koop. Kijk hieronder voor ons assortiment.

 

© 2019 - 2021 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.