Wijnhoeve Middeldorp

Nieuws april 2024
Door onverwachte omstandighden heeft de Fam Dijk met ingan van april 2024 besloten te stoppen met alle activiteiten in/rond de Wijhoeve.
Wij gaan in overleg met de familie ' helpen' om de reeds gebottelde wijnen uit te verkopen, er gaan geen nieuwe jaargangen meer komen onder de vlag van dit mooie wijnhuis uit Nijkerk.
Ties, Roelof dank voor onze uistekende relatie & samenwerking  met ons, Alle goeds gewenst ! Gr Patrick
 


Wijnhoeve Middeldorp is ongeveer 1 hectare groot en ligt in de Gelderse Vallei. Ingeklemd tussen Veluwe, Utrechtse Heuvelrug en Randmeren.

Over Wijnhoeve Middeldorp

De naam Middeldorp is ontleend aan de naam van het perceel waarop de huidige wijnhoeve is gelegen. Op het landgoed nestelen zich jaarlijks steen- en kerkuilen. Een bijzonder fenomeen, dat uilenkenners naar de hoeve doet komen. De uil is dan ook verwerkt in het logo op het etiket van de wijnen.
De wijnen worden gemaakt van druivenrassen, die het beste geschikt zijn voor het Nederlandse klimaat. In totaal staan er bijna 3000 ranken aangeplant, verdeeld over vier witte druivenrassen: Souvignier Gris, Johanniter, Muscaris en Solaris en 2 blauwe rassen: Regent en Cabernet Cantor.
De familie Dijk heeft ervoor gekozen het gehele proces van aanplant tot en met vinificatie en botteling in eigen hand te houden. Voor het proces van vinificatie staat er een volledig geïsoleerde, op temperatuur gestuurde apparatuur. Om het vergisten zo optimaal mogelijk te laten plaatsvinden, maken ze  gebruik van 500 liter tanks, waarbij elke tank individueel gereguleerd kan worden.
De visie van de familie  om zo duurzaam mogelijk te werken, is ook van toepassing op de wijnmakerij. In totaal zorgen 32 zonnepanelen en een warmtepomp ervoor dat ze volledig energieneutraal kunnen werken.

Waar vind je Wijnhoeve Middeldorp?

In Gelderland.

Locatie Wijnhoeve Middeldorp

Waar zijn de wijnen van Wijnhoeve Middeldorp te koop?

De wijnen van Wijnhoeve Middeldorp zijn uiteraard bij Nederlandse Streekwijnen te koop. Kijk hieronder voor ons assortiment.

© 2019 - 2024 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.