Wijndomein Stokhem

Wederom hebben weer een mooi & uniek wijndomein gevonden.
Diep verscholen achter een haag, op de zuidhelling van één van de steilste heuvels van Zuid-Limburg, ligt een wijngaard van 1,5 hectare, aangeplant met uitsluitend Pinot Noir stokken. De ondergrond van mergel met een bovenlaag van löss met hier en daar kiezel en vuursteen leent zich uitstekend voor deze typisch Bourgondische druivensoort. De stokken zijn aangeplant in 2004 en 2007 en laten al enkele jaren mooie stabiele  prachtige wijnen zien.
Bijzonder is dat wijnmaker Jeroen op twee locaties 'tegelijk' aan het werk is, aangezien de wijngaard niet bij zijn wijnmakerij is gevestigd want de  wijngaard ligt aan een rustige weg, halverwege een heuvel vlak bij het buurtschap Stokhem en heeft een prachtig uitzicht op Stokhem en het ernaast gelegen dorp Wijre en zijn wijnmakerij is gevestigd in kasteel Wijnandsrade. 
Jeroen is zelf in  2012 begonnen met een proefwijngaard in Nederweert, zoals veel wijnboeren hen voorgingen, op een perceel dat reeds 'in de familie' was. Een proefwijngaard van 200 stokken, met 10 verschillende druivensoorten, om uit te testen welke druivensoorten het beste pasten bij de bodem van het perceel. De uitbreiding kwam er, en wat voor een: op een fantastisch mooi stukje Zuid-Limburg kregen ze de kans om een bestaande wijngaard over te nemen, met Pinot Noir stokken in de leeftijd van hun beide dochters.
Momenteel geniet hij van het buitenleven, het typerende landschap aangezien er diverse heuvels op en aan moeten worden genomen sommige stukken met 20% helling. Met zorg en aandacht voor bodem, planten en omgeving, wordt er gewerkt aan een optimale balans om heerlijke wijndruiven te kunnen laten groeien en oogsten.

© 2019 - 2021 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel