OVER ONS

Nederlandse Streekwijnen als ambassadeur

Wij van Nederlandse Streekwijnen hebben als doel gesteld om het ambachtelijke, eerlijke, kwalitatief hoge product Nederlandse wijn onder de aandacht te brengen bij iedere doelgroep. Onze selectie (zakelijk en particulier) is samengesteld in overleg met onze gedreven wijnboeren. Wij hebben getracht om door middel van ons aanbod, uit iedere provincies, u een reëel beeld te geven van de Nederlandse wijnen. Mocht uw favoriete Nederlandse wijn er (nog) niet tussen staan, aarzel dan niet en neem contact met ons op.
Wij houden u graag op de hoogte van activiteiten van onze wijnboeren, Nederlands wijn nieuws, wijnfestivals, het verzorgen van excursies, verzorgen van Ontmoet & Groet, kortom alles wat speelt in ons Nederlands Wijnlandschap delen wij met u.

Nederlandse Streekwijnen als ambassadeur

Wijn is een beleving

100% waar! Wat maakt een wijn tot de juiste wijn voor u?
Natuurlijk moet de wijn in balans zijn, goed zijn opgebouwd, maar het unieke van wijn is dat iedereen, echt iedereen, een eigen beleving aan het wijn drinken hanteert. Vanuit de klassieke oorsprong werd er vastgehouden aan klassieke combinaties met eten en gebeurtenissen. Maar de huidige wijnliefhebber anno 2021 maakt gelukkig geheel zelfstandig zijn eigen keuze waar, wanneer, hoe en met wie welke wijn wordt genuttigd. Bovenstaande leert dat elke wijnliefhebber unieke keuzes maakt, die heel persoonlijk mogen zijn, vandaar dat wijn drinken te allen tijde een beleving is voor iedereen. Spreekt uiteraard voor zich dat bovenstaande alleen geldt voor iedereen die boven de 18 jaar oud is. Uiteraard sluiten wij ons aan bij de campagne NIX18.

Wijn is een beleving

Van Nederlandse bodem

Van Nederlandse bodem, de woorden geven het al aan, onze wijnen zijn 100% Nederlands. Sterker nog, het totale proces - van druif tot en met de botteling - vindt plaats op Nederlands grondgebied.
Openheid en traceerbaarheid zijn enkele van onze kernwoorden in onze onderneming, vandaar dat wij bij elke wijn ook direct de producent melden. Nederland is in principe een klein land qua oppervlakte, echter de diverse weersinvloeden en de diversiteit vooral in onze bodemstructuur, leert dat elke wijn zijn eigen unieke identiteit heeft. Ondanks dat de wijn van een zelfde druifsoort is gemaakt, waarbij natuurlijk ook de invloed van het specifieke vakmanschap van onze wijnpartner ook te herleiden is in het glas.

Van Nederlandse bodem

Gedreven wijnboeren

Dat zijn onze met zorg geselecteerde wijnboeren (partners) met recht! Stuk voor stuk gepassioneerde, vakbekwame partners die dagelijks met hun vak bezig zijn om te komen tot een kwalitatief hoogwaardige wijn, waar ze met recht trots op mogen zijn. Onze partners, de wijngaarden, zijn verspreid door heel Nederland. Op deze wijngaarden wordt met respect, liefde en passie voor de totale natuur de druiven geteeld die verwerkt worden tot onze geselecteerde wijnen. Wij komen op de wijngaarden, zijn bekend met de gehanteerde werkwijze, staan achter hun visie, onderhouden persoonlijk contact, weten wat er speelt op het land. Dus inderdaad vanuit onze kant spreken wij oprecht van gedreven wijnboeren.

 Gedreven wijnboeren

© 2019 - 2024 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.