Wijndomein Domaine Salamander

Diep in het glooiende landschap van Zuid Limburg,  midden in het pittoreske dorpje Eyserheide is dit unieke wijndomein gevestigd van wijnmaker John Cox. Eyserheide ligt in de gemeente Gulpen-Wittem, op een hoogte van ongeveer 190 meter boven NAP.
Geboren en getogen besluit hij na de eeuw wisseling om zijn activiteiten op gebied van veeteelt af te bouwen en zich geheel op de wijnbouw met de klassieke druivenrassen te specialiseren.

Over Wijndomein Domaine Salamander

Dat resulteerde in de de aanleg begin 2007 van een aanzienklijke percentage Pinot Noir druiven (bijna de helft van het aanwezige perceel) en van de witte druiven werd de keus geaakt om met de Chardonnay, Pinot Gris, Auxerrois en de Riesling te gaan starten.
De uitbreiding zowel in oppervlakte als in druivenrassen kwam in 2013 toen de voor in Nederland niet veel voorkomende Frühburgunder en Siegerrebe werden aangeplant.
Anno 2021 maakt John van elke druivenras cepage wijnen die op geheel natuurlijke, rustige wijze worden geproduceerd mede daardoor kan het zijn dat zijn jaargangen niet een logische volgorde laten zien... maar zoals John terecht zegt 'het gaat niet om de jaartallen maar om de inhoud!'.

Waar vind je Wijndomein Domaine Salamander?

In Limburg.

Locatie Wijndomein Domaine Salamander

Waar zijn de wijnen van Wijndomein Domaine Salamander te koop?

De wijnen van Wijndomein Domaine Salamander zijn uiteraard bij Nederlandse Streekwijnen te koop. Kijk hieronder voor ons assortiment.

© 2019 - 2024 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.