Zeeland

De provincie in het zuidwesten van Nederland, Zeeland grenst aan Belgie aan de zuidkant (West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en de provincie Antwerpen) tevens grenst Zeeland aan de provincies Zuid-Holland en Noord-Brabant. De provincie staat natuurlijk buiten de badplaatsen, watersport en zeevisserij vooral bekend om de Deltawerken, waar Nederland op het gebied van watermanagement zijn wereld faam terecht heeft gevestigd. De Nederlandse wijnliefhebbers weten al jaren dat er in deze provincie drie zeer mooie wijnhuizen zijn gevestigd. Wij zijn trots dat wij met deze drie een samenwerking hebben:

De Kleine Schorre

Wijnboerderij Catharinahoeve (Elmare)

Wijngaard 't Biezenhof

Op De Kleine Schorre (eigenaar Johan van der Velde) wordt met name de klassieke rassen ten behoeve van de witte wijn varianten geteeld denk aan Pinot Blanc, Rivaner en de Auxerrois. Dit in tegenstelling tot Wijnboerderij Catharinahoeve (eigenaar Rina Oosterling) en de nog zuidelijker gelegen Wijngaard 't Biezenhof (eigenaar Ronald Blomme) uit Eede. De laatst genoemde wijnhuizen telen de Nederlandse druivenrassen denk aan de Solaris, Rondo, Monarch, Souvignier Gris en de Johanniter.

Thuis genieten van deze wijnen is subliem maar gewoon naar de wijngaarden toe gaan is een unieke beleving.
Ontdek, Proef en Beleef via Nederlandse Wijntoer onze aangesloten wijnhuizen in Zeeland

© 2019 - 2024 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.