DRUIVENRASSEN
Wijn = Druif maar ...
Waarom is de diversiteit van onze Nederlandse Streekwijnen zo bijzonder?
Buiten de bodemstructuur, vakmanschap/passie, zonuren, regen en andere externe invloeden heeft vanzelfsprekend het belangrijkste ingrediënt natuurlijk de grootste invloed op onze Nederlandse Streekwijnen, namelijk de druif.
Wij hebben ondernemende, creatieve, resultaatgerichte, onderscheidende wijnboeren, want er worden in onze huidige selectie maar liefst 30 druivenrassen geteeld.
Speciaal voor onze wijnliefhebbers die gericht op zoek gaan naar een wijn, opgebouwd uit een bepaald druivenras, hebben wij deze onderverdeling gemaakt, inclusief een beetje informatie over de hoofdrolspeler! Dat spreekt voor zich bij een samengestelde wijn (opgebouwd uit meerdere druivenrassen). De kenmerken van de druif in de totale smaak/geur en kleurschakering zijn te herleiden, afhankelijk van de aanwezige percentages, in het totale glas!
Let op: bij de onderverdeling hebben wij als criteria gehanteerd dat minimaal 25% van de opbouw van de betreffende wijn moet behoren aan de geselecteerde druif.