DRUIVENRASSEN

Wijn = Druif maar ...
Waarom is de diversiteit van onze Nederlandse Streekwijnen zo bijzonder?
Buiten de bodemstructuur, vakmanschap/passie, zonuren, regen en andere externe invloeden heeft vanzelfsprekend het belangrijkste ingrediënt natuurlijk de grootste invloed op onze Nederlandse Streekwijnen, namelijk de druif.
Wij hebben ondernemende, creatieve, resultaatgerichte, onderscheidende wijnboeren, want er worden in onze huidige selectie maar liefst 30 druivenrassen geteeld.
Speciaal voor onze wijnliefhebbers die gericht op zoek gaan naar een wijn, opgebouwd uit een bepaald druivenras, hebben wij deze onderverdeling gemaakt, inclusief een beetje informatie over de hoofdrolspeler! Dat spreekt voor zich bij een samengestelde wijn (opgebouwd uit meerdere druivenrassen). De kenmerken van de druif in de totale smaak/geur en kleurschakering zijn te herleiden, afhankelijk van de aanwezige percentages, in het totale glas!
Let op: bij de onderverdeling hebben wij als criteria gehanteerd dat minimaal 25% van de opbouw van de betreffende wijn moet behoren aan de geselecteerde druif.

Auxerrois

Cabernet Blanc

Cabernet Cantor

Cabernet Cortis

Cabernet Noir

Cabernet Sauvignon

Chardonnay

Dornfelder

Frankenthaler

Fruhburgunder

Gewurtztraminer

Helios

Johanniter

Marechal Foch

Merzling

Monarch

Muscaris

Phoenix

Pinotin

Pinot Gris

Pinot Noir

Regent

Riesel

Riesling

Rondo

Salome

Seyal Blanc

Siegerrebe

Solaris

Souvignier Gris

© 2019 - 2023 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.