DRUIVENRASSEN

Druivenrassen in Nederland, welke druivensoorten zijn er?

Wijn wordt gemaakt van druiven en er zijn veel verschillende soorten. Ontdek de diversiteit van Nederlandse Streekwijnen

Wat maakt de diversiteit van onze Nederlandse Streekwijnen zo uniek? Naast factoren als bodemstructuur, vakmanschap, zonuren, regen en andere externe invloeden, is er één ingrediënt met natuurlijk de grootste invloed op onze wijnen: de druif. De diversiteit aan druivenrassen stelt onze wijnboeren in staat om wijnen te produceren met verschillende smaken en aroma's.

Onze Nederlandse wijnboeren zijn ondernemend, creatief en resultaatgericht. In onze huidige selectie telen ze maar liefst 30 verschillende druivenrassen. Deze diversiteit stelt onze wijnliefhebbers in staat om gericht op zoek te gaan wijn die zijn opgebouwd uit specifieke druivensoorten.

Onze handige onderverdeling van druivenrassen is vooral relevant bij samengestelde wijnen (opgebouwd uit meerdere druivenrassen). Door te letten op de kenmerken van de druif in de totale smaak, geur en kleurschakering, kun je een totaalbeeld vormen van het glas wijn. Bij de onderverdeling hebben wij als criterium gehanteerd dat minimaal 25% van de betreffende wijn bestaat uit de geselecteerde druif.

Klik op een van onderstaande druivensoorten om verder te lezen en ons aanbod te bekijken.

Auxerrois

Cabernet Blanc

Cabernet Cantor

Cabernet Colonjes

Cabernet Cortis

Cabernet Noir

Cabernet Sauvignon

Chardonnay

Dornfelder

Frankenthaler

Frühburgunder

Gewurtztraminer

Helios

Johanniter

Marechal Foch

Merzling

Monarch

Müller-Thurgau

Muscaris

Phoenix

Pinotin

Pinot Blanc

Pinot Gris

Pinot Noir

Regent

Riesel

Riesling

Rondo

Salome

Seyal Blanc

Siegerrebe

Solaris

Souvignier Gris

© 2019 - 2024 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.