Domein Hof te Dieren

November 2021

Hof te Dieren, het wijnhuis waar de oprichting van Nederlandse Streekwijnen is onstaan ( 1ste kennismaking met een Nederlandse wijnmaker in Oktober 2018).
Toeval of niet nu enkele jaren later is de beschikbare voorraad stille wijnen van Youp & Riet Cretier mede doordat het steeds drukker wordt met Nederlandse toeristen die met eigen ogen deze unieke wijngaard in Dieren geheel op....
Zeer spijtig voor eenieder maar wij weten zeker dat op het moment van bottelen ( voorjaar 2022 ) Youp als eerste met zijn Wijnbus naar ons rijdt om ieder weer te laten genieten van zijn nieuwe jaargangen. Tot die tijd mede namens Youp & Riet graag zuinig aan doen met het glas, dank voor het begrip.

Aan de rand van het Gelderse Dieren, ligt de grootse ommuurde wijngaard van Nederland. Sinds 2004 verbouwen Youp en Riet Cretier hier druiven die zij tot mooie wijnen en heerlijke distillaten maken.

Over Domein Hof te Dieren

De wijnranken op Domein Hof te Dieren profiteren optimaal van zon en warmte door de historische bakstenen muur die bijna de gehele wijngaard omringt. Stadhouder Willem III liet hier al “wijnbergen” aanleggen. Eeuwen later staan er opnieuw wijnranken, in 2004 door de familie Cretier geplant. Van de oogst worden onder andere volle rode, frisse rosé en fruitige witte wijnen gemaakt.
Sinds 1992 wordt de grond van de wijngaard biologisch bewerkt met groen -en blad bemesters. En tussen de wijnranken staan allerlei soorten bloemen en kruiden. ‘Belagers’ worden bestreden op natuurlijke wijze met lieveheersbeestjes, sluipwespen, zweefvliegen en vogels.

Waar vind je Domein Hof te Dieren?

In Gelderland.
 

 

 

 

Waar zijn de wijnen van Domein Hof te Dieren te koop?

De wijnen van Domein Hof te Dieren zijn uiteraard bij Nederlandse Streekwijnen te koop. Kijk hieronder voor ons assortiment.

© 2019 - 2023 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.