Nijkerk

MIDDELDORP | CUVEE SOUVIGNIER GRIS 2021

Vorige Artikel 30 van 83 Volgende
€ 13,79 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

De levertijd bedraagt 4 dagen.

Cuvee Souvignier Gris 2021

Wijnhoeve Middeldorp pakt flink ook met deze variant flink door!
Deze Cuvee Souvignier Gris is opgebouwd uit maar liefst 3 druivenrassen waarvan de helft de Souvignier Gris voor zijn rekening neemt, de andere helft is eerlijk verdeeld tussen de Johanniter en de Solaris.
Mooi in balans, fijne structuur met een lange afdronk zijn de kenmerken van deze cuvee, een heerlijk glas met name in de combinatie met (zee) vis, schaal & schelpdieren maar ook bij de pittige gerechten uit de Azatische keuken blijft het glas mooi overeind.

Specificaties

Naam Cuvee Souvignier Gris 2021
Wijnhuis Wijnhoeve Middeldorp
Eigenaar Fam. Dijk
Plaats Nijkerk (Gelderland)
Oogstjaar 2021
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 11%

Ontdek, Proef en Beleef via Nederlandse Wijntoer Wijnhoeve Middeldorp

Wijnhoeve Middeldorp

Wijnhoeve Middeldorp is ongeveer 1 hectare groot en ligt in de Gelderse Vallei. Ingeklemd tussen Veluwe, Utrechtse Heuvelrug en Randmeren. De naam Middeldorp is ontleend aan de naam van het perceel waarop de huidige wijnhoeve is gelegen. Op het landgoed nestelen zich jaarlijks steen- en kerkuilen. Een bijzonder fenomeen, dat uilenkenners naar de hoeve doet komen. De uil is dan ook verwerkt in het logo op het etiket van de wijnen.
De wijnen worden gemaakt van druivenrassen, die het beste geschikt zijn voor het Nederlandse klimaat. In totaal staan er bijna 3000 ranken aangeplant, verdeeld over vier witte druivenrassen: Souvignier Gris, Johanniter, Muscaris en Solaris en 2 blauwe rassen: Regent en Cabernet Cantor.
De familie Dijk heeft ervoor gekozen het gehele proces van aanplant tot en met vinificatie en botteling in eigen hand te houden. Voor het proces van vinificatie staat er een volledig geïsoleerde, op temperatuur gestuurde apparatuur. Om het vergisten zo optimaal mogelijk te laten plaatsvinden, maken ze  gebruik van 500 liter tanks, waarbij elke tank individueel gereguleerd kan worden.
De visie van de familie  om zo duurzaam mogelijk te werken, is ook van toepassing op de wijnmakerij. In totaal zorgen 32 zonnepanelen en een warmtepomp ervoor dat ze volledig energieneutraal kunnen werken.

© 2019 - 2023 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.