De Peel

ZAERUMS GENIETEN | RUSKES BLOS 2020

Vorige Artikel 9 van 27 Volgende
€ 10,49

Ruskes Blos 2020

Met de zomer in aantocht mogen wij natuurlijk niet om deze Nederlandse rose heen, opgebouwd vanuit de Monarch druif.
Lekker fris maar toch duidelijke zwarte bes, framboos met aan de achterkant een klein kruidje maken dit tot een heerlijk zomers glas met pit.
Mooi bij salade, BBQ of een maaltje gebakken schar een lekkere eenheid echter gewoon in de zon met een muziekje op de achtergrond uiteraard ook helemaal goed.

Zaerumsgenieten
 

Diep verscholen in het Limburgse gedeelte van De Peel ligt het authemtieke dorpje Sevenum in de volksmond Zaerum...
Daar rondom de geboorte grond van de wijnmaker Hans & Marielle Verdellen ligt een heerlijk landelijk rustig gelegen wijngaard rondom hun huis.
Gestart met de eerste aanplant in 2010 beslaat de wijngaard nu een kleine 3 ha met een 1200 stokken verdeeld over twee percelen.
De druiven die momenteel verbouwd worden zijn de nieuwe Nederlandse rassen waaronder de befaamde Rondo, Monarch en de witte varianten de Solaris en de Souvignier Gris.
Mede vanuit de visie en de werkwijze wordt er gekozen om stelselmatig de druivenranken gedurende het groei seizoen uit te dunnen met als gevolg dat de productie ' blijft steken' op ca 2500 flessen.
Bijzonder is tevens het toch wel unieke etiket waar de klassieke Ezel op staat afgebeeld, de bijnaam van de inwomers gedurende de carnal is de ezels, de kroon boven deze viervoeters laat zien dat het echtpaar Verdellen geheel ( terecht) trots is op de wijn.

 


 

Specificatie Omschrijving
Naam Ruskes Blos 2020
Wijnhuis Zaerums Genieten
Eigenaar Fam. Verdellen
Plaats Sevenum
Druifsoort Monarch
Oogstjaar 2020
Inhoud 750-12.5%
Aantal 1
Prijs per fles € 10,49
© 2019 - 2021 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.