2023

BETUWS WIJNDOMEIN | LINGE WIT CUVEE BARRIQUE 2023

Artikel 92 van 139
€ 18,99 (inclusief btw)

Linge Wit Cuvee Barrique 2023

Opgebouwd uit de Johanniter en Solaris in combinatie met tijdens de vinificatie op nieuw eikenvaten barrique laat deze robuuste witte wijn zich direct gelden in het glas zonder overheersend te worden. Mooi in balans, stevige complexiteit, lekker vol van tropisch fruit met in de achtergrond een ondertoon van weidebloemen met een subtiele hout nuance.
Voor de liefhebbers van een mooi vol glas heerlijk om zelfstandig te drinken echter wij geven de voorkeur aan de proviand combinatie met warm gerookte zalm (rookoven) met een mooi romig botersausje met lichte seizoensgroenten.

Specificaties

Naam Linge Wit Cuvee Barrique 2023
Wijnhuis Betuws Wijndomein
Eigenaar Diederik & Arina
Plaats Erichem (Gelderland)
Druifsoort Johanniter & Solaris
Oogstjaar 2023
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 14%

Ontdek, Proef en Beleef via Nederlandse Wijntoer Betuws Wijndomein

Betuws Wijndomein

Op de Betuwe in het plaatsje Erichem ligt dit unieke Nederlandse domein, genaamd Betuws Wijndomein.
De eigenaren Diederik & Arina hechten veel waarde aan duurzaamheid gedurende het gehele proces en andere werkzaamheden in en rondom de wijngaard. Mede door deze visie wordt er nog veel ouderwets c.q. ambachtelijk met de hand gewerkt op dit domein, tevens is het streven om de reststromen zo veel mogelijk tot meerwaarde te brengen. Door bovenstaande is het totale assortiment breed georiënteerd, echter wij beperken ons voorlopig, mede door de verkrijgbaarheid, tot de stille varianten.

De afgelopen jaren mede door de hulp van de familie en de vele loyale vrijwilligers is het Betuws Wijndomein uitgegroeid tot een zeer serieuze, groot wijnbedrijf in Nederland. Dat deze groei de kwaliteit ongekend hoog heeft gestuwd blijkt wel uit dat deze wijngaard de 'Beste wijngaard over de jaargangen 2017-2018-2019' mag noemen vanuit de keuring van de Wijnkeuring van de Lage Landen'.

Diederik heeft als achtergrond zijn studie HAS en is opgegroeid in het familiebedrijf, Arina zijn partner heeft als achtergrond onder andere een MSc in gastronomie. Deze achtergrond voel, proef, herken je zowel in de wijnen als op het totale domein!

© 2019 - 2024 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.