Zeldzaam

ST MARTINUS | GELUK 2019 (MAGNUM)

Vorige Artikel 21 van 26 Volgende
€ 44,97 (inclusief 21% btw)

Geluk 2019 ( beperkte botteling )

Geluk! Wat een voltreffer is deze unieke fles & naam van de hand van Stan Beurskens.
Slechts 200 flessen zijn er van gebotteld behalve het unieke karakter is de inhoud zoals wij gewend zijn de spatzuivere Gris de Village mede hierdoor in onze ogen gewoon Geluk in meervoud:::::::::::)
Volfruitige droge wijn uit het befaamde wijnhuis uit Vijlen. Opgebouwd uit de Souvignier Gris druif met een deel Pinot Gris, laat deze wijn zich direct zien in het glas met mooie herkenbare aroma's.
Wij gaven de voorkeur aan lichte zomergroenten, maar ook bij Nederlands zeebanket (sliptong in de roomboter gebakken) komt deze krachtige wijn geheel tot zijn recht.

Wijngaard St. Martinus

Stan en Nienke Beurskens zijn de trotse eigenaren van Wijngaard St. Martinus. In 1988 werd er een kleine wijngaard aangeplant door Hans Beurskens in Vaals waar in het begin vooral appel en andere fruitwijnen werden geproduceerd. De volgende stap was een proeftuin van 40 rode druivenrassen aan te leggen in Rott in Vijnen, doel was om te ondervinden welke rassen geschikt waren om een kwalitatieve rode wijn te maken. Vanaf de begin jaren ’90 van de vorige eeuw werden er inderdaad kwalitatieve rode wijnen geproduceerd.
In 1995 neemt Stan (tijdelijk was zijn verwachting) de wijngaard over van zijn vader die ziek werd en niet meer de wijngaard kan onderhouden en wijn te maken, Stan was toen net 18 en maakte in dat jaar zijn eerste wijnen. Volgens Stan prima wijnen.. Stan besluit zich 100% te gaan richten op het vakmanschap als wijnmaker/deskundige en besluit hiervoor diverse studies in binnen- en buitenland bij geroemde wijnuniversiteiten te volbrengen.
Vandaag de dag is Wijngaard St. Martinus een hypermodern, technologische innovatieve wijngaard waar duurzaamheid en respect voor de totale natuur hoog in het vaandel staat. De persoon Stan Beurskens niet meer weg te denken in de Europese wijnbouw, hij zet zich in voor het unieke Nederlandse product en ondersteunt diverse Nederlandse wijn producenten om te komen tot een uniek streekproduct.
 

Specificatie Omschrijving
Naam Geluk 2019 ( Magnum)
Wijnhuis Wijngaard St. Martinus
Eigenaar Stan en Nienke Beurskens
Plaats Roth-Vijlen ( Zuid-Limburg)
Druifsoort Souvignier Gris & Pinot Gris
Oogstjaar 2019
Inhoud 1.5 liter - 13,5% alc.
Aantal 1
Prijs per fles € 44,97
© 2019 - 2021 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel