2021

DE FRYSLING | VOLLE DROGE WITTE 2021

Artikel 3 van 6
€ 19,95 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

De levertijd bedraagt 4 dagen.

Volle Droge Witte 2021

Geen lastige, marketingtechnische naam bij deze Nederlandse Streekwijn uit Friesland! Nee gewoon direct laten zien waar het om gaat, dat en met name wijnmaken gaat de familie Broersma bijzonder goed af. Mooie, licht ronde droge witte wijn met een rijke stijl in de neus, in de smaak herkennen wij appel, peer, steenfruit en de bloesem. Mooi glas, mede door de zachte volle afdronk rustig zelfstandig van te genieten maar in combinatie met Nederlandse asperges gewoon goed tevens een mooie combinatie met een vegetariche risotto.

Specificaties

Naam Volle Droge Witte 2021
Wijnhuis Wijngaard De Frysling
Eigenaar Douwe & Jantiene Broersma
Plaats Twijzel (Friesland)
Druifsoort Solaris & Souvignier Gris
Oogstjaar 2021
Inhoud 75cl
 

Ontdek, Proef en Beleef via Nederlandse Wijntoer Wijngaard De Frysling

Wijngaard De Frysling

Douwe en Jantiene Broersma, zijn de trotse eigenaren van de noordelijkste wijngaard van Nederland; Wijngaard De Frysling. De wijngaard is gelegen net buiten het dorp Twijzel, in de Friese gemeente Achtkarspelen. Hier, op de 53ste breedtegraad, in de buurt van de Waddenzee en in de beschutting van het prachtige Friese woudengebied, is er sinds 2009 een weelderige wijngaard ontstaan.
Ooit begonnen met een droom, staat anno 2020 op deze bijzondere plek gewoon een mooi kwalitatief Nederlands wijnhuis. De naam ‘Frysling’ is een combinatie van de provincie naam Fryslân en het druivenras Riesling, welke in Duitsland ook wel de koningin van de druiven wordt genoemd. De Frysling verbouwt op 1,5 hectare grond zes druivenrassen: Johanniter, Solaris, Souvignier Gris, Pinotin, Carbernet Cortis en Cabernet Noir (4700 stokken). Dit zijn relatief nieuw ontwikkelde rassen die goed tegen het Nederlandse klimaat kunnen en een hoge mate van resistentie hebben tegen valse meeldauw en andere ziektes. Door geschikte onderstammen voelen deze rassen zich zeer thuis in de Friese zandgronden. Hier worden elk jaar smaakvolle witte wijnen, rosé wijnen, mousserende wijnen (Brûswyn) en een Prosecco (Frysante) van gemaakt, dit vormt de basis voor de onderneming.
Tijdens de wijnkeuring van de Lage Landen in 2018 werd De Frysling benoemd tot beste wijngaard van Nederland en België. De Frysling won bij deze wijnkeuring drie zilveren en drie bronzen medailles voor de individuele wijnen, waaronder twee Brûswynen. Daarmee verdiende De Frysling ook dé ereprijzen voor ‘Beste mousserende wijnen’ en ‘Beste wijngaardeniers’.

© 2019 - 2024 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.