Port 2010

HOF TE DIEREN | TAWNY TROP 2010

Artikel 1 van 25
€ 23,95 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Tawny Trop 2010

Bijzonder trots zijn wij van Nederlands Streekwijnen dat wij een port uit 2010 kunnen aanbieden Tawny Trop 2010.
Na 8 jaar rijping in eigen kelder eindelijk beschikbaar. Deze port 2010 kenmerkt met gerijpt rood fruit met de  complexe zachte smaak van de Regent druif.

Specificaties

Naam Tawny Trop 2010
Wijnhuis Domein Hof te Dieren
Eigenaar Youp en Riet Cretier
Plaats Dieren (Gelderland)
Oogstjaar 2010
Inhoud 50cl
Alcoholpercentage 18%

Ontdek, Proef en Beleef via Nederlandse Wijntoer Domein Hof te Dieren

Domein Hof te Dieren

Aan de rand van het Gelderse Dieren, ligt de grootse ommuurde wijngaard van Nederland. Sinds 2004 verbouwen Youp en Riet Cretier hier druiven die zij tot mooie wijnen en heerlijke distillaten maken. De wijnranken op Domein Hof te Dieren profiteren optimaal van zon en warmte door de historische bakstenen muur die bijna de gehele wijngaard omringt. Stadhouder Willem III liet hier al “wijnbergen” aanleggen. Eeuwen later staan er opnieuw wijnranken, in 2004 door de familie Cretier geplant. Van de oogst worden onder andere volle rode, frisse rosé en fruitige witte wijnen gemaakt.
Sinds 1992 wordt de grond van de wijngaard biologisch bewerkt met groen -en blad bemesters. En tussen de wijnranken staan allerlei soorten bloemen en kruiden. ‘Belagers’ worden bestreden op natuurlijke wijze met lieveheersbeestjes, sluipwespen, zweefvliegen en vogels.

© 2019 - 2024 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.