Apostelhoeve

De Apostelhoeve 2020 is binnen, heerlijk!
Maar.......de oogst c.q opbrengst van t wijnland was afgelopen oogstjaar gewoon teleurstellend met waarschijnlijk tot gevolg dat De Apostelhoeve  varianten 2020 nog eerder dan de afgelopen jaren helaas niet het gehele jaar beschikbaar gaan worden, bij deze alvast onze excuus. 

 

Rond 1600 werd de wijngaard van de Apostelhoeve door de toenmalige eigenaar compleet gerooid. Het duurde tot 1970 voordat de druif hier terugkeerde. Fruitteler Hugo Hulst plantte in dat jaar 800 druivenstokken op de Louwberg gesitueerd op de zuidhellingen van het Jekerdal, leuk detail is dat de Apostelhoeve en Hoeve Nekum gewoon naar elkaar kunnen zwaaien. Ze liggen in vrij zichtsveld ongeveer 300 meter van elkaar in het mooie zuidelijke gedeelte van Maastricht.
Nederlands oudste, grootste en bekendste wijndomein, de Apostelhoeve, is inmiddels uitgegroeid tot een wijngoed met ruim 10 hectare wijngaarden. De bodem van de Louwberg bezit veel löss, mergel en kiezel, dit zijn zeer belangrijke componenten in de internationaal bekroonde wijnen van de familie Hulst. Het is dan ook geen wonder dat het ‘witte goud’ dat de familie hier van de wijngaarden haalt, op de wijnkaart van de betere restaurants staat.

 

© 2019 - 2021 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel