Apostelhoeve

Met ontzag wordt in de NL wijnwereld over de Apostelhoeve  gesproken, wellicht de bekenste Nederlandse wijngaard met sublieme stille witte varianten.
Rond 1600 werd de wijngaard van de Apostelhoeve door de toenmalige eigenaar compleet gerooid... Het duurde tot 1970 voordat de druif hier terugkeerde. Fruitteler Hugo Hulst plantte in dat jaar 800 druivenstokken op de Louwberg gesitueerd op de zuidhellingen van het Jekerdal, bijzonder om te zien dat de Apostelhoeve en Hoeve Nekum elkaar vanuit het raam gewoon gedag kunnen zeggen liggen op vrij zichtsveld ongeveer 300 meter van elkaar af.
Nederlands oudste, grootste en bekendste wijndomein, de Apostelhoeve, is inmiddels uitgegroeid tot een wijngoed met ruim 10 hectare wijngaarden. De bodem van de Louwberg bezit veel löss, mergel en kiezel; dit zijn zeer belangrijke componenten in de internationaal bekroonde wijnen van de familie Hulst. Het is dan ook geen wonder dat het ‘witte goud’ dat de familie hier van de wijngaarden haalt, op de wijnkaart van de betere restaurants staat.

                          500 LIKES = 5 DAGEN LANG--5 UNIEKE ACIES--ELKE ACTIE 50 DAGEN                                   

Apostelhoeve 5 % korting
      ( gebruik de speciale actiecode KFA)

 

© 2019 - 2020 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel