Nieuw!

WIJNMAKERS | CHEF 2020

Vorige Artikel 6 van 6
€ 22,97 (inclusief btw)

Chef 2020

Alleen de allerbeste druiven van de Regent & Rondo worden door de ' Chef Wijnmaker' gebruikt voor deze stoere rode variant.
18 maanden rustige houtrijping op Frans eikenhout heeft de wijn lekker vol, rond gemaakt. In de geur duidelijk waarneembaar klassiek donker fruit denk aan bramen, kersen maar ook tabak, laurier en de kruidnagel zijn te herleiden.
Buiten guur & nat, binnen open haard aan en op het gemak van dit glas genieten mocht er in de keuken een staartstuk, rosbief in de ovenschaal liggen of wellicht een stukje Nederland s wild dan gaan wij s' avonds de deur niet meer uit!

De Wijnmakers, Nederlandse wijn met een Verhaal!

Is de hartekreet van deze 3 stoere mooie wijnmakers uit het diepe Twente.
Drie vrienden elk met een eigen achtergrond met een grote gezamelijke deler het creeren, ontwikkelen van een geheel eigen smaak wijn aanbod  vanaf ' de geboortegrond'.

Duurzaamheid, innovatie en kwaliteit.

Op deze 3 pijlers worden de druiven onderhouden in de wijngaard.
De Wijnmakers maken gebruik van veelal nieuwe technieken, middelen om de druivenstokken gezond te houden en te bemesten.De basis van de wijngaard is de bodem, er wordt veel in geinvensteerd in de gezondheid van de bodem. Groenbemesters in de paden zorgen ervoor dat de juiste insecten aangetrokken worden, en dat essentiële stoffen als bijvoorbeeld stikstof uit de lucht wordt gebonden. Deze stoffen komen na het maaien van de groenbemester vrij en komen beschikbaar voor de planten. Onder de stokken wordt Bokashi gestrooid om onkruiden tegen te gaan en om de bodem te voeden.  De druivenrassen die gebruikt  zijn rassen die minder gevoelig zijn voor ziektes. Rassen als Solaris en Regent, maar ook Cabernet Blanc, Cabernet Cortis en Pinot Gris.                                                                            Door de wijngaard open en luchtig te houden krijgen de ziektes en schimmels geen kans om zich te ontwikkelen. Een uitgekiende bemesting van het blad zorgt ervoor dat de plant sterk en gezond blijft om goede rijpe druiven te kunnen oogsten. Rijpe druiven zijn essentieel voor de goede kwaliteit wijn.  

© 2019 - 2023 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.