Nieuw!

WIJNMAKERS | WITTE ROS 2021

Artikel 41 van 139
€ 14,89 (inclusief btw)

Witte Ros 2021

Een (h)eerlijk, stuivende witte wijn opgebouwd uit de Johanniter en de Cabernet Blanc.
De uitdagingen in 2021 werden vooral goed gemaakt door een sublieme nazomer in het Twentse landschap en dat proef je gewoon terug in het glas.
Voordeel van alles in eigen beheer dat de wijnen na het oogsten zo snel mogelijk geperst zijn, de vergisting is bewust op een lage temperatuur gehouden. Voordeel is hiermee dat de fruitigheid en mooie elegante zuren gewoon volledig behouden blijven.
In de tonen proeven wij kruisbes, gemaaid gras maar ook herleidbaar meloen en de gele appel.
Door het subtiele karakter van deze Witte Ros geven wij een voorkeur voor de klassieke visgerechten maar ook bij gerechten met de vollere zachtere geitenkazen komt deze wijn geheel in zijn kracht!

Specificaties

Naam Witte Ros 2021
Wijnhuis De Wijnmakers
Plaats Geesteren (Overijssel)
Druifsoort Cabernet Blanc & Johanniter
Oogstjaar 2021
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 11%

Ontdek, Proef en Beleef via Nederlandse Wijntoer De Wijnmakers

Over De Wijnmakers

Duurzaamheid, innovatie en kwaliteit.
Op deze 3 pijlers worden de druiven onderhouden in de wijngaard.
De Wijnmakers maken gebruik van veelal nieuwe technieken, middelen om de druivenstokken gezond te houden en te bemesten. De basis van de wijngaard is de bodem, er wordt veel geinvesteerd in de gezondheid van de bodem. Groenbemesters in de paden zorgen ervoor dat de juiste insecten aangetrokken worden en dat essentiële stoffen als bijvoorbeeld stikstof uit de lucht wordt gebonden. Deze stoffen komen na het maaien van de groenbemester vrij en komen beschikbaar voor de planten. Onder de stokken wordt Bokashi gestrooid om onkruiden tegen te gaan en om de bodem te voeden.  De druivenrassen die worden gebruikt zijn rassen die minder gevoelig zijn voor ziektes. Denk hierbij aan de Solaris en Regent, maar ook Cabernet Blanc, Cabernet Cortis en Pinot Gris. Door de wijngaard open en luchtig te houden krijgen de ziektes en schimmels geen kans om zich te ontwikkelen. Een uitgekiende bemesting van het blad zorgt ervoor dat de plant sterk en gezond blijft om goede rijpe druiven te kunnen oogsten. Rijpe druiven zijn essentieel voor de goede kwaliteit wijn.

© 2019 - 2024 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.