Nieuw!

WIJNMAKERS | TEUT ROSE 2021

Artikel 1 van 18 Volgende
€ 10,49 € 9,99 (inclusief btw)

Teut Rose 2021

Natuurlijk hebben wij ook de derde variant uit de Teut lijn opgenomen, een klassieke Nederlandse rose opgebouwd uit de alom bekende Rondo & Regent druiven.
Tikje stoer, body met een serieuze smaak waarbij met name de aardbeien en frambozen goed te herleiden zijn. Deze sappige, fruitige maar evengoed soepele rose kenmerkt zich met een licht kruidje aan de achterkant. Wij van Nederlandse Streekwijnen drinken deze Teut graag zelftstandig maar bij een rijke gevulde salade of bij de winterse BBQ slaan wij Teut niet af!

Over De Wijnmakers

Duurzaamheid, innovatie en kwaliteit.
Op deze 3 pijlers worden de druiven onderhouden in de wijngaard.
De Wijnmakers maken gebruik van veelal nieuwe technieken, middelen om de druivenstokken gezond te houden en te bemesten. De basis van de wijngaard is de bodem, er wordt veel geinvesteerd in de gezondheid van de bodem. Groenbemesters in de paden zorgen ervoor dat de juiste insecten aangetrokken worden en dat essentiële stoffen als bijvoorbeeld stikstof uit de lucht wordt gebonden. Deze stoffen komen na het maaien van de groenbemester vrij en komen beschikbaar voor de planten. Onder de stokken wordt Bokashi gestrooid om onkruiden tegen te gaan en om de bodem te voeden.  De druivenrassen die worden gebruikt zijn rassen die minder gevoelig zijn voor ziektes. Denk hierbij aan de Solaris en Regent, maar ook Cabernet Blanc, Cabernet Cortis en Pinot Gris. Door de wijngaard open en luchtig te houden krijgen de ziektes en schimmels geen kans om zich te ontwikkelen. Een uitgekiende bemesting van het blad zorgt ervoor dat de plant sterk en gezond blijft om goede rijpe druiven te kunnen oogsten. Rijpe druiven zijn essentieel voor de goede kwaliteit wijn.

© 2019 - 2023 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.