Nieuw!

WIJNMAKERS | TEUT WIT 2021

Artikel 1 van 5
€ 10,69 (inclusief btw)

Teut Wit 2021

Wij horen u denken....Teut? Wie noemt zijn wijn nou Teut, het antwoordt is heel simpel De Wijnmakers.
Deze zeer symphatieke mannen uit omgeving Geesteren doen alles gewoon op een tikkeltje anders of beter gezegd gewoon op hun manier :)
Maar achter de naam Teut Wit komt gewoon een mooi, soepel glas tevoorschijn.
Mooi, soepel, open boeket, lekker fris met een prima afdronk maakt dit gewoon tot een zeer breed inzetbaar glas die eigenlijk gewoon overal bij past volgens De Wijnmakers.
Opgebouwd uit de bekende Johanniter (66%) maar afgemaakt met de in Nederland zeer beperkte geteelde Phoenix (34%) in combinatie met maar 8.5% alcohol is het gewoon een fles die standaard in de klimaatkast hoort te wachten.

Specificaties

Naam Teut Wit 2021
Wijnhuis De Wijnmakers
Plaats Geesteren (Overijssel)
Druifsoort Phoenix & Solaris
Oogstjaar 2021
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 8.5%

Ontdek, Proef en Beleef via Nederlandse Wijntoer De Wijnmakers

Over De Wijnmakers

Duurzaamheid, innovatie en kwaliteit.
Op deze 3 pijlers worden de druiven onderhouden in de wijngaard.
De Wijnmakers maken gebruik van veelal nieuwe technieken, middelen om de druivenstokken gezond te houden en te bemesten. De basis van de wijngaard is de bodem, er wordt veel geinvesteerd in de gezondheid van de bodem. Groenbemesters in de paden zorgen ervoor dat de juiste insecten aangetrokken worden en dat essentiële stoffen als bijvoorbeeld stikstof uit de lucht wordt gebonden. Deze stoffen komen na het maaien van de groenbemester vrij en komen beschikbaar voor de planten. Onder de stokken wordt Bokashi gestrooid om onkruiden tegen te gaan en om de bodem te voeden.  De druivenrassen die worden gebruikt zijn rassen die minder gevoelig zijn voor ziektes. Denk hierbij aan de Solaris en Regent, maar ook Cabernet Blanc, Cabernet Cortis en Pinot Gris. Door de wijngaard open en luchtig te houden krijgen de ziektes en schimmels geen kans om zich te ontwikkelen. Een uitgekiende bemesting van het blad zorgt ervoor dat de plant sterk en gezond blijft om goede rijpe druiven te kunnen oogsten. Rijpe druiven zijn essentieel voor de goede kwaliteit wijn.

© 2019 - 2024 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.