De Peel

ZAERUMS GENIETEN | RUSKES KUS 2021

Vorige Artikel 49 van 56 Volgende
€ 10,29

Ruskes Kus 2021

Top! Dankzij onze uitstekende samenwerking met de symphatieke eigenaar van Zaerums Genieten is dit jaar ook de witte variant jaargang 2021 beschikbaar op ons platform.
De naam is veelzeggend, de variant typeren wij als vol, krachtig met zowel in de aroma als in de smaak duidelijk tropisch fruit waarneembaar.
Kortom met een knipoog is de naam van deze witte variant veelzeggend maar terecht.
Mooi om zomaar van de genieten maar ook gewoon een mooi glas bij (zee) vis, salades met bijvoorbeeld een vulling van geitenkaas.

Specificaties

Naam Ruskes Kus 2021
Wijnhuis Zaerums Genieten
Eigenaar Fam. Verdellen
Plaats Sevenum (Limburg)
Druifsoort Souvignier Gris, Solaris
Oogstjaar 2021
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 11.5%

Zaerums Genieten

Diep verscholen in het Limburgse gedeelte van De Peel ligt het authentieke dorpje Sevenum, in de volksmond 'Zaerum'.
Daar rondom de geboortegrond van wijnmakers Hans & Marielle Verdellen, ligt een heerlijk landelijk rustig gelegen wijngaard Zaerums Genieten rond hun huis.
In 2010 zijn zij gestart met de eerste aanplant en nu beslaat de wijngaard een kleine 3 ha met 1200 stokken verdeeld over twee percelen.
De druiven die momenteel verbouwd worden zijn de nieuwe Nederlandse rassen waaronder de befaamde Rondo, Monarch en de witte varianten de Solaris en de Souvignier Gris.
Mede vanuit de visie en de werkwijze wordt er gekozen om stelselmatig de druivenranken gedurende het groei seizoen uit te dunnen met als gevolg dat de productie 'blijft steken' op ongeveer 2500 flessen.
Bijzonder is tevens het toch wel unieke etiket waar de klassieke Ezel op staat afgebeeld, de bijnaam van de inwoners gedurende de carnaval is 'de ezels'. De kroon boven deze viervoeters laat zien dat het echtpaar Verdellen geheel (terecht) trots is op de wijn.

© 2019 - 2022 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.