Nijkerk

MIDDELDORP | CUVEE MAGNUS 2021

Vorige Artikel 16 van 31 Volgende
€ 12,89 (inclusief btw)

Cuvee Magnus 2021

Wijnhoeve Middeldorp pakt flink door, zowel een uitbreiding van het aantal wijnen maar ook een frissere uitstraling qua etiket.
Deze Cuvee Magnus is opgebouwd uit maar liefst 4 druivenrassen; te weten de Muscaris, Souvignier Gris, Johanniter en de Solaris is een van de nieuwe varianten.
Open, veel rijp fruit, mooie aroma's maken dit glas tot een serieus aperitief maar onze (lichte) voorkeur gaat uit naar een combinatie met een zomerse salade of een gericht met bospeen of de ouderwetse tuinboontjes.

Specificaties

Naam Cuvee Magnus 2021
Wijnhuis Wijnhoeve Middeldorp
Eigenaar Fam. Dijk
Plaats Nijkerk (Gelderland)
Druifsoort Muscaris, Souvignier Gris, Johanniter & Solaris
Oogstjaar 2021
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 11%

Ontdek, Proef en Beleef via Nederlandse Wijntoer Wijnhoeve Middeldorp

Wijnhoeve Middeldorp

Wijnhoeve Middeldorp is ongeveer 1 hectare groot en ligt in de Gelderse Vallei. Ingeklemd tussen Veluwe, Utrechtse Heuvelrug en Randmeren. De naam Middeldorp is ontleend aan de naam van het perceel waarop de huidige wijnhoeve is gelegen. Op het landgoed nestelen zich jaarlijks steen- en kerkuilen. Een bijzonder fenomeen, dat uilenkenners naar de hoeve doet komen. De uil is dan ook verwerkt in het logo op het etiket van de wijnen.
De wijnen worden gemaakt van druivenrassen, die het beste geschikt zijn voor het Nederlandse klimaat. In totaal staan er bijna 3000 ranken aangeplant, verdeeld over vier witte druivenrassen: Souvignier Gris, Johanniter, Muscaris en Solaris en 2 blauwe rassen: Regent en Cabernet Cantor.
De familie Dijk heeft ervoor gekozen het gehele proces van aanplant tot en met vinificatie en botteling in eigen hand te houden. Voor het proces van vinificatie staat er een volledig geïsoleerde, op temperatuur gestuurde apparatuur. Om het vergisten zo optimaal mogelijk te laten plaatsvinden, maken ze  gebruik van 500 liter tanks, waarbij elke tank individueel gereguleerd kan worden.
De visie van de familie  om zo duurzaam mogelijk te werken, is ook van toepassing op de wijnmakerij. In totaal zorgen 32 zonnepanelen en een warmtepomp ervoor dat ze volledig energieneutraal kunnen werken.

© 2019 - 2023 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.