Uniek!

SINT CATHARINADAL | ROSE 2020

Artikel 1 van 18 Volgende
€ 15,77 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Rose (Ricwera) 2020

Wauw! Kregen wij meteen terug van ons proefpanel en eerlijk=eerlijk waren waren meteen direct verkocht, want ook de sublieme lichte kleurschakeling maakt dit direct tot een bijzondere rose in het Nederlandse wijnlandschap.
Opgebouwd vanuit de de klassieke Pinot Noir en de Gamay druif (let op deze van deze blend is er maar 1 in Nederland, dank!) zorgt deze zomerse variant met lekker veel zomers fruit maar gelukkig wel gewoon een echte 'bite'.
Super om zelfstandig te drinken maar in de combinatie met een zomerse salade of heel licht gegrilde sardientjes gewoon een feestje!
Laat de zomer maar komen :)

Specificaties

Naam Rose Ricwera 2020
Wijnhuis Sint-Catharinadal
Beheerders De Zusters van priorij Sint Catharinadal
Plaats Oosterhout (Noord-Brabant)
Druifsoort Pinot Noir & Gamay
Oogstjaar 2020
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 12%
Wijn & proviand Zelfstandig, salades, gerilde sardientjes

Sint-Catharinadal

Letterlijk & figuurlijk heeft de tijd op deze unieke locatie stil gestaan. Vanaf 1647 wonen & leven de zusters van de Norbertinussen van priorij Sint-Catharinadal in Oosterhout. De geschiedenis kent vele verhalen, dus mocht u ooit in de buurt zijn en het openbare gedeelte van het totale perceel bezoeken, dan 'komt de geschiedenis vanzelf' naar u.
Anno 2022 wordt op eigen grond, waar eeuwenlang de koeien werden geweid en voornamelijk mais werd verbouwd, nu op 7.5ha wijn verbouwd, die als de natuur het toelaat een opbrengst heeft van ongeveer 40.000 flessen.
Er is vanaf 2017 (eerste aanplant) gekozen voor met name de klassieke rassen denk aan Chardonnay, Pinot Gris, Pinot Blanc, Auxerrois, Gamay en de Pinot Noir. Momenteel is er voornamelijk witte wijn en een zeer lichte rose variant (opgebouwd uit de Pinot Noir & Gamay druif).
Alles wordt in eigen beheer gedaan met hulp van de vele vrijwilligers. Wij van Nederlandse Streekwijnen zijn bijzonder trots dat wij ook met Sint-Catharinadal sinds medio mei 2022 de samenwerking zijn aangegaan.

© 2019 - 2022 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.