Friesland

DE FRYSLING | BLANC DE NOIR 2020

Vorige Artikel 6 van 6
€ 16,97 (inclusief btw)

Blanc de Noir  2020

Een heerlijke witte wijn wijn gemaakt van rode druiven uit Friesland.
Mooi met een goude kleurschakeling met een rode kenmerkende gloed, in de neus licht rood fruid en subtiele kruiden.
Eenmaal in de mond duidelijk te herleiden het rode fruit, framboos, aardbied en aan de achterkant de kruisbes inclusief een klein bittertje.
Korom een een mooi glas om zelfstandig te drinken op een warme voorjaardag eventueel met een plankje hartige koude tapas, zeevructen of in de combinatie met een geitenkaas variatie.

Specificaties

Naam Blanc de Noir  2020
Wijnhuis Wijngaard De Frysling
Eigenaar Douwe & Jantiene Broersma
Plaats Twijzel (Friesland)
Druifsoort Cabernet Cortis
Oogstjaar 2020
Inhoud 75cl

Wijngaard De Frysling

Douwe en Jantiene Broersma, zijn de trotse eigenaren van de noordelijkste wijngaard van Nederland; Wijngaard De Frysling. De wijngaard is gelegen net buiten het dorp Twijzel, in de Friese gemeente Achtkarspelen. Hier, op de 53ste breedtegraad, in de buurt van de Waddenzee en in de beschutting van het prachtige Friese woudengebied, is er sinds 2009 een weelderige wijngaard ontstaan.
Ooit begonnen met een droom, staat anno 2020 op deze bijzondere plek gewoon een mooi kwalitatief Nederlands wijnhuis. De naam ‘Frysling’ is een combinatie van de provincie naam Fryslân en het druivenras Riesling, welke in Duitsland ook wel de koningin van de druiven wordt genoemd. De Frysling verbouwt op 1,5 hectare grond zes druivenrassen: Johanniter, Solaris, Souvignier Gris, Pinotin, Carbernet Cortis en Cabernet Noir (4700 stokken). Dit zijn relatief nieuw ontwikkelde rassen die goed tegen het Nederlandse klimaat kunnen en een hoge mate van resistentie hebben tegen valse meeldauw en andere ziektes. Door geschikte onderstammen voelen deze rassen zich zeer thuis in de Friese zandgronden. Hier worden elk jaar smaakvolle witte wijnen, rosé wijnen, mousserende wijnen (Brûswyn) en een Prosecco (Frysante) van gemaakt, dit vormt de basis voor de onderneming. 
Tijdens de wijnkeuring van de Lage Landen in 2018 werd De Frysling benoemd tot beste wijngaard van Nederland en België. De Frysling won bij deze wijnkeuring drie zilveren en drie bronzen medailles voor de individuele wijnen, waaronder twee Brûswynen. Daarmee verdiende De Frysling ook dé ereprijzen voor ‘Beste mousserende wijnen’ en ‘Beste wijngaardeniers’.

© 2019 - 2022 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.