Jaar 2010!

SALAMANDER | CUVEE PRESTIGE 2010

Artikel 1 van 16 Volgende
€ 10,99 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Cuvee Prestige 2010

Nederlandse witte wijn uit 2010? Echt wij twijfelden serieus, maar na 2 proefsessies door verschillende teamleden zijn wij ook gewoon overtuigd.
Zacht, soepel met een vleugje koriander met mooie opkomende aroma's met een volle droge afdronk maken dit in combinatie met het jaartal gewoon in onze ogen een bijzondere Nederlandse variant.
Wij zeggen dan ook gewoon, proberen maar!

Specificaties

Naam Cuvee Prestige 2010
Wijnhuis Wijndomein Domaine Salamander
Eigenaar John Cox
Plaats Eys (Limburg)
Druifsoort Auxerrois
Oogstjaar 2010
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 12.9%

Wijndomein Domaine Salamander

Diep in het glooiende landschap van Zuid Limburg, midden in het pittoreske dorpje Eyserheide is dit unieke wijndomein gevestigd van wijnmaker John Cox. Eyserheide ligt in de gemeente Gulpen-Wittem, op een hoogte van ongeveer 190 meter boven NAP.
Geboren en getogen besluit hij na de eeuw wisseling om zijn activiteiten op gebied van veeteelt af te bouwen en zich geheel op de wijnbouw met de klassieke druivenrassen te specialiseren.
Dat resulteerde in de de aanleg begin 2007 van een aanzienklijke percentage Pinot Noir druiven (bijna de helft van het aanwezige perceel) en van de witte druiven werd de keus gemaakt om met de Chardonnay, Pinot Gris, Auxerrois en de Riesling te gaan starten.
De uitbreiding zowel in oppervlakte als in druivenrassen kwam in 2013 toen de voor in Nederland niet veel voorkomende Fruhburgunder en werden aangeplant.
Anno 2021 maakt John van elke druivenras cepage die op geheel natuurlijke, rustige wijze worden geproduceerd daardoor kan het zijn dat 'zijn jaargangen' niet altijd een logische opbouw laten zien ... maar zoals John terecht zegt 'het gaat niet om het jaartal maar om het glas'.

© 2019 - 2023 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.