Barrique

RAAR SAINT REMI | PINOT NOIR REGENT 2022

Artikel 40 van 65
€ 18,79

Pinot Noir Regent 2022

Een toch wel zeer bijzonder cuvee deze variant van de Fam. Claessens uit Meerssen. De alom bekende Pinot Noir koppelen aan de, met name in Nederland veel voorkomende, Regent. Maar eerlijk = eerlijk de wijn klopt gewoon, sterker nog volgens ons proef panel maakt juist de kenmerken van beide druiven deze wijn tot een bijzonder glas.
Mooi soepel in de mond, volle afdronk mooie aroma's van met name rood fruit met aan de achterkant door de rijping op eiken vaten een subtiel vanille tint. In de combinatie mede door de Pinot Noir eigenschap zeer breed inzetbaar, maar wij geven een lichte voorkeur voor een winters stoofpotje met suddervlees.

Specificaties

Naam Pinot Noir Regent 2022
Wijnhuis Wijngoed Raar Saint Remi
Eigenaar Josje en Arno Claessens
Plaats Meerssen (Limburg)
Druifsoort Pinot Noir, Regent
Oogstjaar 2022
Inhoud 75cl

Ontdek, Proef en Beleef via Nederlandse Wijntoer Wijngoed Raar Saint Remy

Wijngoed Raar Saint Remi

De naam associeert u wellicht niet meteen met een oprechte wijngaard in Zuid-Limburg, maar wie zich in de achtergrond van de eigenaren (Josje en Arno Claessens) verdiept begrijpt/voelt/proeft meteen de logica van de totale naamvoering van Wijngoed Raar Saint Remi.
Vanaf 2015 (eerste oogst) hebben de geboren en getogen Meerssenaren stapje voor stapje het totale wijngoed en bijhorende wijnmakerij uitgebouwd tot een compleet wijngoed van maar liefst 2.5 hectare op 4 verschillende locaties, waar in totaal rond de 6500 wijnstokken staan.
Vanuit de diverse druivenrassen die verbouwt worden zijn de Pinot Noir, Regent, Pinot Blanc, Pinot Gris, Chardonnay en de Sylvaner wellicht de bekenste namen. Maar ook de minder bekende rassen als de Scheurebe en de Pinot Meunier vinden we terug op de diverse percelen.

© 2019 - 2024 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.